Glasnović za Direktno: Vučićeva izjava o NDH neistinita je i neutemeljena, iza nje se skriva velikosrpski imperijalizam

27.04.2020. 17:56:00

Šokantna izjava srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića o tome kako je NDH pobila milijun Srba naišla je na razne osude. Među njima je i neovisni saborski zastupnik i umirovljeni general Željko Glasnović, koji je za portal Direktno komentirao Vučićeve tvrdnje.

Vučićevu izjavu ocijenio je kao povijesno neutemeljenu. 

"Srbijanski državnik Dobriša Ćosić govorio je o laži kao najvećem srbijanskom oružju. To je možda jedna od najvećih vrlina tog naroda. Oni su stvorili jednu mitomaniju povijesti. Lako je naći njihove pseudo-povjesničare i 'vudu vračare' koji govore kako su tri rimska cara bili Srbi. Jednako toliko vrijedi i Vučićeva izjava, jednog cirkuskog klauna. Istovremeno, kada već govori o tome, postoje i srbijanski povjesničari koji se drže integriteta povjesničarske struke. Primjerice Srđan Cvetković, koji je održao predavanje o stradanju Srba 1944. godine, kada je Crvena armija ušla u Beograd. Nakon toga uvode petokraku i slijedi strijeljanje više od 54.000 Srba od strane tih jugozomboida i komunista. Puno tih strijeljanih bili su mlađi od 18 godina.“, rekao je Glasnović.

Srbijansko reinterpretiranje povijesti

Tvrdi da postoji mnogo neistraženih događaja u kojima su stradali Hrvati te je danas važnije nego ikad razumijevanje vlastite prošlosti i zločina nad hrvatskim narodom, kako ne bi došlo do mijenjanja povijesnih činjenica.

"Zaboravljamo i Hitlerov napad na onu prvu Jugoslaviju, nakon državnog udara kojega su izazvali Srbi. Posljedice tog terora za Hrvate još nisu istražene. Znamo za političke atentate, ali ubijeno je i stotine seljaka i svećenika. U toj državi jedna od kazni bila je batinanje, odnosno skidanje cipela i čarapa i udaranje po tabanima. Naš problem u Hrvatskoj je taj što su nam sve nehrvatske vlade do sada i njihove institucije u potpunosti razorile društveno-političke znanosti. Povijest je ogranak znanosti, koji se temelji na žrtvi i izravnom svjedočenju ljudi, na dokumentima i forenzičkoj evidenciji. To su tri stupa ozbiljne historiografije, a ne ove srbijanske mitomanije. Sramota je da su hrvatski političari zadržali mentalni sklop kriptokomunista koji su infiltrirali sve naše institucije. Ovaj narod inficiran je srbijanskom mitomanijom i lažnom poviješću. Problem je taj što mi ovdje propovijedamo crkvenom zboru, ali to mora izaći vani.

Kod nas se na javnoj televiziji profiliraju bivši suradnici UDBA-e i članovi partijskog sustava koji je na najgori način kršio ljudska prava. Oni su preko noći postali demokrati, kozmopoliti i borci za ljudska prava. Još je žalosnije što su oteli udruge koje su infiltrirale naše civilno društvo i danas plasiraju tu srbijansku mitomaniju kao povijesnu istinu“, navodi Glasnović.

Za Vučićevu tvrdnju kako je NDH pobila milijun Srba navodi kako oslikava srbijanske imperijalističke namjere.

"To je potpuna glupost, ne znam odakle je on to izvadio. Ta izjava nema nikakvog uporišta u povijesti kao znanosti. Ono što se sakriva iza njegove izjave je velikosrpski imperijalizam koji je pobio više od pola milijuna ljudi. 

Budući da ne znamo vlastitu prošlost, dopustili smo srbijanskim mitomanima i kriptokomunistima da nas drže u jednoj luđačkoj košulji povijesti. Sjetim se pri tome izjave Aleksandra Rankovića, koji je rekao 'Kroz naše zatvore je prošlo između 1945. i 1951. 3.777.776 zatvorenika, dok smo likvidirali 586.000 narodnih neprijatelja'. Srbokomunisti su pobili više ljudi do kraja 1946. godine, nego sve zaraćene strane. Više nego ustaše, Talijani, Nijemci ili bilo koja frakcija, jer su masovne egzekucije trajale puno dulje. Važno je shvatiti opasnost tog velikosrpskog  imperijalizma, koji još uvijek vlada u glavama poput one Vučićeve", rekao je Glasnović.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: Ivan Grandov/Foto: fah

Autor: