Glavaš pušten na slobodu: Ne bih se iznenadio da me i sedmi put pritvore!

31.03.2015. 18:09:31

Glavaš je okupljenim novinarima kazao kako se ne bi iznenadio ni da ga idući tjedan sedmi put pritvore. Branimir Glavaš danas oko 16 sati pušten je iz bolnice za osobe lišene slobode, a nakon što mu je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo istražni zatvor. Glavaš je okupljenim novinarima kazao kako se ne bi iznenadio ni da ga idući tjedan sedmi put pritvore. U bolnicu za osobe lišene slobode prebačen je iz zatvora u Remetincu nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje zbog štrajka glađu. U bolnici je dočekao i odluku suda da ga se pusti na slobodu, a na tu odluku tužiteljstvo će se najvjerojatnije žaliti. O žalbi će odlučivati Vrhovni sud. Podsjetimo, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo je istražni zatvor Branimiru Glavašu, uvaživši prijedlog njegove obrane da mu se istražni zatvor ukine. Kako je rekla njegova odvjetnica, Višnja Drenški Lasan, Vijeće je uvažilo argumentaciju obrane da je veza između presude Vrhovnog suda i naknadno određenog istražnog zatvora toliko slaba da je jedva vidljiva te je prihvatilo novi argument obrane – da je Glavaš 18. 3. 2015. još bio na izdržavanju kazne u BiH, u međuvremenu bi bio pušten na uvjetni otpust.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.