GLAVAŠ: Šeks nikad nije bio suradnik Udbe, podvaljuju mu MOST i savjetnik Predsjednice

27.11.2017. 07:12:12

“Ovo što čitam u današnjem Jutarnjem listu nije ništa drugo do pokušaja teške kompromitacije Vladimira Šeksa kako bi se pritisnulo predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da se stvarno distancira od Šeksa i udalji ga iz svoje blizine”, objavio je danas Branimir Glavaš. “Šeksov ‘krimen’ je taj što je prije mjesec dana dao intervju u kojem je javnost upoznao sa svojim odličnim političkim procjenama i savjetničkim vještinama, prema premijeru Plenkoviću. Stava sam da je kod toga intervjua u prezentaciji svoje savjetodavne uloge uoči razlaza HDZ-a i MOST-a Šeks pogriješio, jer je time indirektno naštetio Plenkoviću. Naime, Šeksove procjene da ako Plenković popusti pritiscima MOST-a i SDP-a kod pokušaja smjene ministra Zdravka Marića, bile su potpuno točne, jer bi slijedeći koji bi se našao na udaru MOST-a, uistinu bio i sam premijer. Šeks u javnosti može biti percipiran “ovakav ili onakav”, ali u jedno sam siguran, a to je da Vladimir Šeks nije nikada bio suradnik UDBe i njezine sljednice SDSa (Službe državne sigurnosti). Potpuno je jasno kako iza svega toga stoji MOST, ali i kolovođe desnog krila HDZ-a kojima Šeksova politička dugovječnost uopće ne odgovara. Od svih tih podmetanja i igara “dvorskih luda” s Pantovčaka, ne bih abolirao jednog od savjetnika predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović. Naime, mentalni sklop, razmišljanje i rukopis jednoga od njih mi je nešto poznat. Sve to skupa me jako podsjeća na psiho profil jednoga od njih s kojima sam desetak godina surađivao, a to je Mate Radeljić. Sa Šeksom sam prošao baš sve. Od međusobnog uvažavanja, do međusobnih ratova i neskrivene potpuno bespotrebne obostrane mržnje, ali nikada niti u najvećem bijesu ga nisam optužio da je bio suradnik UDBe za vrijeme komunizima, jer to stvarno nikada nije bio. Ovaj način podmetanja mi je dobro poznat, jer su i mene na isti način nastojali diskreditirati još početkom devedesetih kod predsjednika Tuđmana,” napisao je Glavaš.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.