Glina obilježava 26. obljetnicu početka otpora srpskom agresoru

25.06.2017. 10:22:56

U obrani policijske postaje poginuo je Tomislav Rom, koji je zajedno s drugim braniteljima postao simbol otpora i junaštva hrvatskih branitelja Pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora, a u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave sisačko-moslavačke i Grada Gline, u Glini će se u ponedjeljak 26. lipnja, na svečan način obilježiti obljetnica početka oružanoga otpora srpskom agresoru u Domovinskom ratu.
Prije 26 godina, 26. lipnja 1991. godine, samo nekoliko sati nakon što je Sabor prihvatio Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, hrvatski su se policajci hrabro odupri srpskim paravojnim formacijama koje su napale Policijsku postaju u Glini. Tom je prilikom poginuo pričuvni policajac Tomislav Rom, koji je zajedno s drugim braniteljima postao simbol otpora i junaštva hrvatskih branitelja. U sklopu odavanja počasti braniteljima, položit će se vijenaci na grob Tomislava Roma u Gornjem Viduševcu, te ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu bana Josipa Jelačića. Nakon otvorenja sportsko ribolovnog memorijalnog natjecanja, koja nose ima Tomislava Roma, održat će se sveta misa u glinskoj župnoj crkvi Svetog Ivana Nepomuka, a u 12,30 sati će u Hrvatskom domu u Glini početi svečana akademija. Kako je najavljeno, kao izaslanik pokrovitelja, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića na svečanosti će, uz ostale, govoriti i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Svečanost će završiti večernjom Memorijalnom utrkom Tomislava Roma, u organizaciji Atletskog kluba Glina.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.