Glina: obilježeno 25 godina od napada srpskih paravojnih postrojbi i JNA

02.10.2016. 15:19:41

GORNJI VIDUŠEVAC Područje Gline, okupirano 1991., Hrvatska vojska oslobodila je u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja u kolovozu 1995. godine U subotu su kod spomen obilježja masovne grobnice u Gornjem Viduševcu položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na 25. obljetnicu oružane agresije srbočetnika i JNA na prostor Grada Gline. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić pridružio se obilježavanju ove tužne obljetnice kojom se, rekao je, obilježava i 25 godina od progonstva s ovog područja. “Gornji Viduševac bio je simbol obrane Hrvatske i ovih prostora. Tog 30. rujna 1991. godine počela je srbočetnička agresija na ovo selo koje je potom zapaljeno, a stanovnici prognani. Hrvatska vojska i policija morala se povući pred daleko snažnijim neprijateljem. Pred ovom masovnom grobnicom u Gornjem Viduševcu, gdje je sahranjeno 16 branitelja i civila, prisjećamo se naših najtužnijih dana kada smo iz svojih domova krenuli u neizvjesnost, a mnogi su na pragovima svojih kuća dočekali smrt. Ovih se dana moramo prisjetiti svih onih koji su svoje života ugradili u temelje hrvatske države“, istaknuo je župan Žinić. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća služena je sv. Misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile. Područje Gline, okupirano 1991., Hrvatska vojska oslobodila je u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja u kolovozu 1995. godine.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.