Glogoški: Vlast čini sve kako bi nestali hrvatski branitelji i Domovinski rat

03.01.2015. 11:38:01

Lideri braniteljskih prosvjeda Đuro Glogoški, Josip Klemm i Ante Deur više od sat vremena tumačili su okupljenim braniteljima, zainteresiranim građanima i predstavnicima gradske i županijske vlasti razloge zbog kojih već 75 dana ustrajno prosvjeduju u Savskoj ulici u Zagrebu ispred zgrade Ministarstva branitelja Organiziramo tribine jer u Hrvatskoj traje medijska blokada i većina hrvatskih branitelja nažalost nije upoznata što se događa i zašto mi prosvjedujemo u Savskoj – kazao je Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100% HRVI 1. skupine, obrazlažući razloge za organizaciju tribine pod nazivom "Zašto prosvjeduju hrvatski branitelji" zbog koje je bjelovarski Dom kulture večeras bio dupkom pun. Lideri braniteljskih prosvjeda Đuro Glogoški, Josip Klemm i Ante Deur više od sat vremena tumačili su okupljenim braniteljima, zainteresiranim građanima i predstavnicima gradske i županijske vlasti razloge zbog kojih već 75 dana ustrajno prosvjeduju u Savskoj ulici u Zagrebu ispred zgrade Ministarstva branitelja. S puno gorčine u glasu nizali su argumente koji govore o nepravdi koja je učinjena hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji počevši još od 2001. godine donošenjem novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja. – Tada su umanjena ili ukinuta većina prava stradalnika Domovinskog rata i to se odnosilo najvećim dijelom na hrvatske ratne vojne invalide i članove njihovih obitelji, a, nažalost, nastavilo se sustavno sve ove godine neovisno o tome koja je politička opcija bila na vlasti – kazao je Glogoški dodajući da je ono što se dogodilo u zadnje dvije-tri godine preraslo u nešto što se može nazvati mržnjom prema hrvatskim braniteljima. Nizao je potom brojne argumente koji govore u prilog tezi po kojoj aktualna vlast, kako tvrdi, čini sve da nestanu hrvatski branitelji i da nestane Domovinski rat. – Više se ne govori o Domovinskom ratu, već o građanskom ratu, a sada, otkako smo u EU, Domovinski rat se naziva "ratnim događanjima s početka 90-ih". Sve se to čini samo kako bi oni koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku ostvarili svoja prava – kazao je Glogoški pojašnjavajući zašto su se protivili objavi poznatog registra hrvatskih branitelja od čije objave nitko od hrvatskih branitelja nije vidio nikakve koristi, nego samo štetu. Nadalje je kazao da oni zbog svih nabrojenih razloga neće odustati od svojih zahtjeva koji su bili i ostali jasni te da će ustrajati u borbi da se ne zatamnjuje istina o Domovinskom ratu koji je bio obrambeni i koji je temelj hrvatske države. Autor: Darko Marčinković/VL Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.