Gordan Jandroković izabran za novog predsjednika Hrvatskog sabora

05.05.2017. 17:38:34

Sa 76 glasova za i 13 protiv, Gordan Jandroković izabran je za nasljednika Bože Petrova, odnosno postao je novi predsjednik Hrvatskog sabora.
SDP nije sudjelovao na glasovanju jer je prije toga napustio sabornicu. Šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izvijestio je danas kako HDZ ima prikupljenih 76 zastupničkih potpisa za predsjednika Hrvatskog sabora, a na to bi mjesto trebao doći Gordan Jandroković.
“Mi smo jučer tvrdili da postoji saborska većina u Saboru, da smo jučerašnjim izglasavanjem povjerenja ministru financija to i potvrdili, a danas smo, sukladno Poslovniku Hrvatskog sabora, predložili, nakon što će biti razriješen predsjednik Sabora Božo Petrov, da su ispunjene sve pretpostavke za izbor predsjednika Sabora. Mi smo kao klub mogli sukladno poslovniku predložiti predsjednika sabora i bez 76 potpisa jer se predsjednik Sabora bira natpolovičnom većinom nazočnih zastupnika u Saboru. No usprkos tome, ipak smo htjeli kako bi potvrdili da Vlada ima većinu u Saboru, prikupiti 76 potpisa kako bismo i time učvrstili legitimitet novoizabranog predsjednika Hrvatskog sabora, a to će biti gospodin Gordan Jandroković”, pojasnio je Bačić novinarima.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.