Gotovina i Krstičević će otvoriti spomenik Četvrtoj gardijskoj brigadi u Splitu

22.08.2013. 13:46:06

Spomenik 4.gardijskoj brigadi na križanju Ulice slobode i Ulice kralja Zvonimira u Splitu svečano će u ponedjeljak, 2.rujna, otvoriti generali Ante Gotovina i Damir Krstičević. Autor skulpture "Samo je jedna udarna" je Teo Bilas, a odluku o gradnji donijelo je splitsko Gradsko vijeće 5. lipnja 2012. godine. Projektant spomenika u obliku obeliska s naznačenim križem je Studio za dizajn i arhitekturu, a izvođač je gradska tvrtka Cestar. Nakon svečanosti otkrivanja spomenika, u Vili Dalmaciji Gotovini će biti uručena svečana povelja počasnog građanina Splita. General Gotovina je, podsjetimo, odlukom Gradskog vijeća iz studenog prošle godine proglašen počasnim građaninom Splita. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.