Grabovac: Sjećanje na troje ubijene djece 1991. godine

27.09.2017. 21:26:31

U utorak 26.rujna 2017. obilježena je 26. obljetnica pogibije troje djece u Grabovcu. Dubravka Špoljarić, Josipa Špoljarić i najmlađa žrtva Domovinskog rata Ivan Špoljarić (star 3mj i 6 dana) ubijeni su 26.rujna 1991. u mjestu Grabovac, Rakovica. Ubila ih je jugočetnička agresorska granata koja je ispaljena na turističko naselje u kojemu su privremeno utočište potražile prognane obitelji iz sela Karana. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, nevinim žrtvama počast su odali rodbina, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, izaslanik predsjednika Sabora, izaslanik premijera Plenkovića, izaslanik župana Karlovačke županije i Ličko senjske županije, gradonačelnik Slunja, načelnik općine Rakovica, načelnik općine Saborsko, načelnik Korenice, učenici koreničke Srednje škole, branitelji općine Plitvička Jezera i Rakovica, ravnatelj Nacionalnog Parka Plitvička Jezera, predstavnici branitelja sa Zavalja-Bihaća te brojni drugi pojedinci. Molitvu za pokojne predvodio slunjski dekan mons. Mile Pecić koji je naglasio kako je u agresiji na Hrvatsku poginulo 402 djece, među njima i ovo troje u Grabovcu te djevojčica Jelena Prebeg iz Rakovice ubijena u Karlovcu od agresorske granate.          

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.