Grad heroj slavi Oluju: Proslava će biti dostojanstvena i veličanstvena

31.07.2015. 20:15:18

Program obilježavanja započet će puštanjem više od 2000 golubova koji će u sklopu 1. hrvatskog nacionalnog leta za mlade golubove listonoše poletjeti prema Kninu U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Vukovaru će se 5. kolovoza održati niz prigodnih događanja kojima će se i Vukovarci pridružiti obilježavanju toga za Hrvatsku značajnog datuma, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u petak u vukovarskoj gradskoj upravi. "To je dan sjećanja na najveću pobjedu u Domovinskome ratu i zaslužuje biti proslavljen na dostojanstven i veličanstven način u gradu-heroju Vukovaru", kazao je zamjenik vukovarskog gradonačelika Marijan Pavliček. Gradske vlasti su u suradnji s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara organizirale raznovrsan program prilagođen svim uzrastima, kazao je. Po riječima predsjednika Koordinacije Franje Šoljića, program obilježavanja započet će puštanjem više od 2000 golubova koji će u sklopu 1. hrvatskog nacionalnog leta za mlade golubove listonoše poletjeti prema Kninu. Gradskim ulicama proći će gradski puhački orkestar svirajući budnice dok će u središtu grada vojska, policija i vatrogasci izložiti opremu. Prostor ispred Radničkoga doma bit će prepušten likovnim umjetnicima, a održat će se i natjecanje u spravljanju fiš-paprikaša. U večernjim satima održat će se zabavni koncert.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.