Grad Vukovar u centru postavio izložbu ‘Optužnica’ na spomen 1292 poginulih Vukovaraca

27.11.2021. 09:12:00

“Kao gradonačelnik građana grada Vukovara, svojih građana, a u ime 1292 poginulih Vukovaraca, u ime kojih nema tko govoriti jer su ubijeni, a za čiju smrt nitko nije odgovarao te stoga predstavljaju nečistu savjest hrvatskoj državi i hrvatskom narodu, postavljam pitanje – TREBA LI SE IZDAJOM ZVATI?

 

Pred vama su panoi na kojima je izložena optužnica DORH-a, kojom je optužen vrh JNA, a po kojoj se 19 godina ništa ne događa i na kojima Grad Vukovar na čelu sa mnom kao gradonačelnikom, podiže optužnicu hrvatskom narodu – jer u Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda”, rekao je gradonačelnik Ivan Penava u svome obraćanju povodom postavljanja izložbe ‘Optužnica’. 

U okviru izložbe postavljeno je 20 panoa s dijelovima optužnice koju je Županijsko državno odvjetništvo podignulo 24. prosinca 2002. godine, a obuhvatila je i čelne ljude tadašnjeg generalštaba JNA.

Centrana tema izložbe je nekažnjavanja odgovornih za zločine počinjene u Vukovaru 1991. godine

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: sv/Foto: fah, snimka zaslona Fotomontaža: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.