GRAD ZAGREB: Braniteljima će se isplaćivati novčana pomoć!

26.02.2019. 21:34:09

Hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata koji su korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje ili zajamčene minimalne naknade, isplatit će se za Uskrs novčana pomoć u iznosu od 200 kuna. Također 200 kuna pomoći bit će im isplaćeno i za Božić ove godine, a tu odluku na inicijativu branitelja Grada Zagreba i Gradskog ureda za branitelje, prihvatili su u utorak na sjednici zastupnici zagrebačke Gradske skupštine. Novčanu pomoć u povodu blagdana Uskrsa i Božića mogu ostvariti hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji u vrijeme podnošenja zahtjeva imaju prebivalište u Zagrebu i koji su korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata ili zajamčene minimalne naknade. Zahtjev za ostvarivanje novčane pomoći podnosi se Gradskom uredu za branitelje najkasnije 45 dana prije Uskrsa odnosno Božića, uz dokaze potrebne za ostvarivanje prava. Zahtjev za ostvarivanje novčane pomoći za Uskrs može se podnijeti najkasnije do 19. travnja, a isplata novčane pomoći će se izvršiti najkasnije do kraja svibnja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.