GRAĐANI NA MUKAMA, IMA LI RJEŠENJA? Plenković se sastaje s guvernerom HNB-a oko prešutnih minusa

02.09.2021. 10:15:00

Premijer Andrej Plenković danas bi se u 9:30 u Banskim dvorima trebao sastati s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem kako bi razgovarali o prešutnim prekoračenjima na tekućim računima.

Sastanak bi se trebao dogoditi prije sjednice Vlade.

Premijer Plenković je jučer komentirao da će Vlada utvrditi sve činjenice kako bi se mogle donositi odluke te je najavio sastanak s Vujčićem. 

Rekao je i da će na užem kabinetu Vlade raspraviti tu temu, a dodao je i da želi provjeriti informacije o iznosu kamata i broju računa i ljudi.  “Ako je potrebno, sazvat ću i sastanak s predsjednicima uprava banaka u Hrvatskoj da vidimo i s njima o čemu se tu radi”, rekao je premijer pa dodao:

“Ako je potrebno promijeniti zakon, ako postoji očito praznina koja je dovela do toga da ljudi, bez da su informirani kao što danas potrošač mora biti informiran o bilo kakvoj financijskoj reperkusiji na njega, nisu bili informirani, onda ćemo to pitanje regulirati. Tu se prije svega radi o prešutnom prekoračenju koje je očito vrlo problematično. Budući je stvar vrlo ozbiljna, želim prvo imati sve karte na stolu, provjerene i točne i nakon toga ćemo donositi odluke”, rekao je Plenković.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: M.P./Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.