Grci garantiraju Boysima sigurnost u zatvorima, ali imaju veliki problem – Srbe

14.08.2023. 18:25:00

Premještaj 46 Dinamovih navijača u 16 zatvora diljem Grčke obavljeni su tijekom dana i sad ostaje za vidjeti hoće li ta odluka grčkog pravosuđa ugrožiti sigurnost uhićenih, njih ukupno 105.

Prema informacijama grčkog portala Newsita, preostali premještaji u zatvore će se održati 16. ili 17. kolovoza. Konkretno, osmero ih je već u zatvoru Korydallos, 12 ih je trebalo biti poslano u zatvore Avlona, a ostali će biti raspoređeni u zatvore Trikala, Larissa, Volos, Nigrita, Komotini, Malandrino, Amfissa, Domokos, Chania, Chios, Grevena, Nafplio, Kos i zatvore u Solunu, ovisno o dostupnosti prostora.

Vlasti su, pišu Grci, izuzetno zabrinute za sigurnost zatvorenika, zbog čega je Glavno tajništvo za protukaznenu politiku komunciralo s upravama svih pritvorskih centara koji su “poduzeli stanovite mjere za siguran pritvor Dinamovih navijača”.

Najveću glavobolju vlastima zadaju srpski zatvorenici, kojih je nemali broj po grčkim zatvorima. Navodno je naređeno s viših instanci da čuvari vode računa o tome da se izbjegavaju kontakti koji mogu dovesti do sukoba, a izrađeni su i planovi pojačanih mjera i nadzora u svim zatvorima.

Tamo gdje ih je moguće držati na posebnim mjestima, to će se i učiniti. Primjerice, njih osmero koji su prebačeni u Korydallos drže se u posebnom odjelu kako ne bi imali kontakt s drugim zatvorenicima.

Ali, dojam je da se sve to moglo izbjeći i da više problema Grci zadaju sebi samima na ovaj način nego da su navijače držali na jednom mjestu i nakon završetka istrage za ubojstvo deportirali sve koji nisu s njim bili povezani.s

Izvor: n1info.hr

Izvorni autor: N1info/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.