Grmoja Čačića nazvao ‘ofucanom HDZ-ovom žetončinom’ i zapitao se zašto nisu uhićeni Pupovac i Jeckov?

23.02.2022. 14:40:00

Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja komentirajući aktualnu političku krizu poručio je da je cijela Vlada uzdrmana, kao i njezini “žetončići”, uključujući i Radimira Čačića, kojeg je nazvao “ofucanom HDZ-ovom žetončinom”. Istaknuo je i da očekuje u narednim mjesecima još uhićenja Vladinih dužnosnika te optužio ministra Tomislava Ćorića za ozbiljan kriminal koji će tek izaći na vidjelo. 

Osvrnuo se za N1 na neslužbene informacije da koalicijski partneri nisu za izbor Stjepana Čuraja kao nasljednika Darka Horvata. 

”Koalicijski partneri politički mrtvi patuljci”

“Svi znamo da su koalicijski partneri politički mrtvi patuljci, ali ono što je Andrej Plenković zanemario je da je i on uzdrman. Ni oni nisu spremni bespogovorno dizati ruke za sve što Plenković predlaže. Sada ćemo vidjeti koliki je politički utjecaj Radimira Čačića i Darija Hrebaka”, kazao je Grmoja pa nastavio:

Zagreb, 22.02.2022. – Dolazak članova vladajuće koalicije na sastanak.
Na fotografiji Radimir Čačić.
foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

“Čačić je postao ofucana HDZ-ova žetončina, kao stari boksač kojeg mlati tko želi. Vidjeli smo da ga je Plenković osramotio tako što je rekao da se ispričao zbog izjave oko Banožića. Vidjet ćemo ima li više išta od tog Čačićevog kredibiliteta ili Hrebakove transparentnosti”. 

Zašto stranci koja ima jednog zastupnika Plenković nudi mjesto ministra?!

“Ako su i HSLS i Čačić protiv imenovanja, onda će ono teško proći. Meni je čudno da HNS-u koji ima samo jednog zastupnika Plenković daje mjesto ministra. Člana Vlade ima samo SDSS koji ima tri zastupnika. Ovo je iznenađujuće. Ne znam zašto se Plenković na ovo odlučio”, dodao je Grmoja. 


Komentirajući teze da HNS voli taj resor, kazao je da HNS voli sve gdje je novac. Ne vjeruje ni da se ovaj resor prepušta HNS-u kako bi se amortizirao dio nezadovoljstva na koalicijskog partnera?

“Mislim da to ne može biti razlog jer je to Plenkovićeva Vlada, on će biti njegov odabir. Ako stvarno misle HDZ-ovi kadrovi da je ta obnova veliki zalogaj i neće uspjeti, to mora sve nas zabrinuti, posebno građane Zagreba i Banovine”, kazao je Grmoja.

Zagreb, 22.02.2022. – Dolazak članova vladajuće koalicije na sastanak.
Na fotografiji Milorad Pupovac.
foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es
Čuraj nema kapacitet za provedbu obnove

Mostov zastupnik ne vjeruje da Čuraj ima kapaciteta provesti obnovu te dodaje da je to nepodijeljeno mišljenje javnosti.

Smatra i da ključno pitanje nije tko će biti ministar graditeljstva, nego zašto su Uskok i DORH stali samo na Horvatu.

Zašto nisu uhićeni Jeckov i Pupovac?

“Zašto nisu uhićeni i Jeckov i Pupovac koji su išli na sastanke”, pita se Grmoja.

O nagađanjima da je razlog što nisu uhićeni drugi taktiziranje jer još nemaju dovoljno dokaza proziv njih, Grmoja kaže: “Ne možete onda pustiti u medije da imate tu korenspodenciju i da su pod istragom, jer im onda pomažete u izbjegavanju odgovornosti. Ako je to tako, to je neozbiljno. Mislim da su se preplašili da bi uhićenja dovela do trenutnog pada Vlade. Ovako Plenković ima prostora žonglirati iako je svima već jasno da je ova Vlada već mrtva i da su jedino rješenje prijevremeni izbori.”

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Vlatka Polšak Palatinuš/Foto: HINA / Edvard ŠUŠAK/ esfoto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.