Grom ubio čovjeka kod Kopra, za Istru su izdali crveni alarm

28.07.2019. 09:57:57

Crveni stupanj upozorenja koji označava izuzetno opasno vrijeme i rijetko se izdaje. Crveni stupanj upozorenja znači mogućnost grmljavinskog nevremena praćenog obilnom kišom i olujnim vjetrom
Strašno nevrijeme koje je u subotu pogodilo Istru imalo je tragičan epilog na slovenskoj strani, gdje je zbog udara groma poginuo 71-godišnjak iz mjesta Bonini blizu Kopra. Kako prenose slovenski mediji, grom je u subotu oko 15,30  udario u stablo, a zatim u čovjeka. Mještani i liječnici pokušali su mu pomoći, nakratko ga i oživjeli, no muškarac je preminuo. O čitavom događaju obavještena oko 16 sati i policija, a oni na terenu mogli samo skupa sa mrtvozornikom konstatirati da je dotični tragično nastradao, jer je na njegovom tijelu, kao i obližnjem stablu, bio vidljiv udar groma. Tijekom subote i u noći na nedjelju nad Istrom se pojavio ogroman grmljavinski sustav. Olujna fronta koja je već zahvatila Istru i Kvarner, bit će najjača u nedjelju, posebno prijepodne. DHMZ je za Istru izdao crveni stupanj upozorenja koji označava izuzetno opasno vrijeme i rijetko se izdaje. Crveni stupanj upozorenja znači mogućnost grmljavinskog nevremena praćenog obilnom kišom i olujnim vjetrom.
Europski servis za meteorološka upozorenja ESTOFEX izdao je upozorenje drugog stupnja za sjevernu italiju što je dijelom obuhvatilo i Istru.
DHMZ piše da je moguće i stvaranje tornada.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.