Grubišić: Što se događa s Milanovićem? Ponaša se kao Mad Max

24.09.2015. 11:15:42

U SABORU O PREMIJERU
Premijer Milanović se ne usudi uprijeti prstom tko je odgovaran, ali se usudi svađati sa Srbijom, Orbanom jer tu se dobivaju politički poeni', kazao je Vukšić Srbija je blokirala uvoz robe iz Hrvatske, a premijer Zoran Milanović odgovorio zabranom ulaska u Hrvatsku osobnih automobila i autobusa sa srbijanskom registracijom što je jutros na zasjedanju Sabora izazvalo brojne reakcije stranaka. HDDSSB-ov Boro Grubišić zatražio je stanku. 'Zaustavljajući svojim odlukama i civilni promet, civilni život, ponašaju se i prema Srbiji i prema Mađarskoj i još nekim državama kao Mad Max, upravo takvo je ponašanje našeg premijera. Što se s njim događa u ovom završnom dijelu mandata njegove Vlade?' upitao je Grubišić. Malo je onih kojima je stalo do izbjeglica, poručio je nezavisni zastupnik Branko Vukšić. 'Čini mi se da je u Hrvatskoj mnogima stalo da uhvate političke poene, da dobiju političke poene bez obzira jesu na ljevici, na desnici. Malo je onih koji razmišljaju o žrtvama i tko je to žrtva. Malo je onih koji se usude, pa i premijer Milanović, uprijeti prstom tko je odgovaran, tko je pokrenuo ovu lavinu. Sasvim sigurno da su to zapadne sile koje rade, proizvode kaos na Bliskom istoku i sjevernoj Africi, ne godinama nego desetljećima. To se ne usudi, ali se usudi svađati sa Srbijom, Orbanom jer tu se dobivaju politički poeni', kazao je Vukšić. Kazao je da se osjeća bijedno i poniženo ovakvom politikom. 'Ako je Srbija zatvorila tržište za hrvatske proizvode, to nešto znači, to nešto znači za hrvatsku proizvodnju, to nešto znači za hrvatske interese. Ako smo mi, kažu neki od ljudi koji su bili na granici, osjećamo se poniženo, osjećamo se bijedno kao da nam na vrata kuca '91. godina. Posvađat ćemo se s čitavom Europom zbog toga što netko želi dobiti izbore. To nije dobro. Nema tu smirujućih rečenica, nema tu ljubavi, nema tu empatije tu se vidi, tu se sada vježba strogoća, sada se želi iskazati državnost, državnički gard, ali ne onda kada je bilo potrebno', poručio je Vukšić. Nezavisni zastupnik Damir Kajin je poručio kako smo laki na okidaču a referirao se na nedavni slučaj s uvozom mlijeka iz BIH. 'Izvoz hrvatskih roba u Srbiju je 3,8 milijardi kuna. Uvoz je 2,7 milijardi kuna iz Srbije. S time da je Hrvatska u srpske tvrtke uložila oko pet milijardi kuna, tako da i te tvrtke u velikoj mjeri gotovo milijardu roba izvoze u Hrvatskoj. Znači, šteta je dvostruka. Mi ćemo vjerojatno zbog toga početi gubiti tržište u Srbiji i štetimo si onda poziciju i u Makedoniji', rekao je Kajin. Istaknuo je kako blokada granice nije dobra. Mišljenja je da 90 posto građana Hrvatske drži da blokada nije rješenje. 'Jasno, ne se loptati s ljudima, s migrantima, izbjeglicama, ali jasno je kao dan da ih Srbi to vidimo ciljano usmjeravaju isključivo samo na naš teritorij kako bi nama napakostili', kazao je Kajin.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.