HAK: Kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski

08.01.2019. 12:26:00

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, pa iz Hrvatskog kluba (HAK) u utorak savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme. Na državnoj cesti DC75 Tar-Antenal vozi se naizmjence, jednim trakom, zbog prometne nesreće. Prometna nesreća na autocesti A4 između čvora BREZNIČKI HUM i čvora KOMIN u smjeru Zagreba . Vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat. Vozilo u kvaru na autocesti A1 između tunela ČELINKA i odmorišta JASENICE u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat. Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:
  • DC42 u mjestu Poljanak:
  • DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-Bruvno;
  • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić;
  • ŽC5169 Donji Lapac-Bijelo Polje;
  • te sve lokalne i županijske ceste na području Korenice.
Posebne regulacije prometa na pojedinim graničnim prijelazima:
  • za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);
  • za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica;
  • na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja, na graničnom prijelazu Harmica (SLO) zabrana je prolaska vozilima ukupne težine veće od 7,5 tona.
Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.