Haško tužiteljstvo zatražilo hitno vraćanje Šešelja iza rešetaka

01.12.2014. 14:49:03

Međunarodni sud za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji objavio je zahtjev Tužiteljstva Haškog suda da se Vojislava Šešelja vrati u pritvor zbog, kako stoji u Zahtjevu, njegovog ponašanja kojim je prekršio čak i minimalne uvjete privremenog puštanja koje mu je Sud odredio.

Ponašanje optuženika za ratne zločine, Vojislava Šešelja protivno je samim temeljima po kojima je dobio odobrenje za privremeni izlazak na slobodu zbog zdravstvenog stanja, stoji u zahtjevu Tužiteljstva Sudu. Sud mu je odobrio izlazak radi liječenja, uvjetujući samo da ne kontaktira svjedoke i žrtve, da ne ometa pravni postupak i da se pojavi na Sudu kad to od njega bude zatraženo. Šešelj je, međutim, ocjenjuje Tužiteljstvo, očigledno prevario Sud jer je izričito kazao da se ne namjerava vratiti na Sud, prijetio je ljudima koji surađuju s Tužiteljstvom, te je pokazao da njegovo "loše zdravstveno stanje" nije nikakva prepreka da daje zapaljive i potpuno neprimjerene javne izjave koje su uvredljive za sve žrtve. Zbog svega toga Tužiteljstvo je zatražilo da ga se hitno vrati u zatvor.
D.D.
Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.