HČSP Izetbegoviću: Nejasno je što su spomenici bošnjačke kulture, možda pokoji kokošinjac

02.06.2013. 14:37:10

On to nije kazao tako, ali je rekao da je sada potpuno onemogućeno stvaranje trećeg entiteta, koji, usput, nije ni predviđen Daytonskim sporazumom. Tuđmanovu politiku stavlja u ravan s politikom Miloševića, a najsmješnija je tvrdnja o uništavanju spomenika bošnjačke kulture, priopćili su iz HČSP-a.

Hrvatska čista stranka prava obratila se otvorenim pismom članu predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću. Pismo je potpisao predsjednik stranke Josip Miljak te ga prenosimo u cijelosti.

'Ovih dana smo svjedoci skandaloznih izjava člana predsjedništva BiH, države i hrvatskoga naroda, glede presuda haaškoj šestorci. Žalosnije od samih njegovih izjava je izostanak bilo kakve reakcije iz Hrvatske, ali to nas ne čudi. Izetbegović je znajući da su Prlić, Praljak, Petković, Ćorić, Stojić i Pušić ostali ostavljeni na milost i nemilost od strane službene Hrvatske, dobio krila, pa se nerazmjerno svojoj snazi razmeće teškim riječima iz kojih se jasno iščitava, Hrvati nemaju pravo na život u Bosni i Hercegovini.

On to nije kazao tako, ali je rekao da je sada potpuno onemogućeno stvaranje trećeg entiteta, koji, usput, nije ni predviđen Daytonskim sporazumom. Tuđmanovu politiku stavlja u ravan s politikom Miloševića, a najsmješnija je tvrdnja o uništavanju spomenika bošnjačke kulture.Bošnjačka „nacija“ je stvorena u tomu ratu, pa ostaje nejasno što bi to bili spomenici bošnjačke kulture, možda pokoji kokošinjac koji su uspjeli izgraditi. Možda on misli na mostarski most, ali njega je izgradila okupatorska osmanlijska vlast, u vrijeme kada je cijela Bosna bila hrvatska zemlja, pa i taj most može biti jedino hrvatski, ali mi ga ne svojatamo, jer imamo i previše naših, izvornih hrvatskih kulturnih spomenika u Bosni.

Izetbegović je kontradiktoran samomu sebi kada ne podržava Tuđmanovu politiku prema Bosni, a ujedno osporava treći entitet Hrvatima, te zagovara unitarnu BiH. Upravo je Tuđman, potpisom Daytona, onemogućio Hrvatima treći entitet, pa bi mu Izetbegović trebao biti zahvalan. Naravno, ne usuđuje se tu spominjati Republiku Srpsku, pa je nejasno kakva bi to unitarna BiH trebala biti. Za sada vidimo jedino to da bi Mali Alija zatro hrvatsko ime i utopio Hrvate u neku hibridnu bošnjačku naciju. To nisu uspjele ni Osmanlije, pa neće ni naivni i nedorasli Izetbegović. Takva njegova politika nije politika koja jamči opstanak bilo kakve BiH, a ideja stvaranja unitarne BiH je poziv na novi rat.

Za sada pozivamo sve Hrvate u BiH na slogu i zbijanje redova. Znamo da vam nije lako, da mislite da vas je Hrvatska ostavila na milost i nemilost, ali nije tako. Promijeniti će se politika u Hrvatskoj i doći će bolja vremena za sve nas. Svaka politika je promjenjiva, mi čuvajmo ono što je vječno, a to je hrvatska nacija, koja je nedjeljiva i koja je jedna, bez obzira na vjeru. Stoga pozivamo i braću Hrvate muslimanske vjeroispovijesti, kojih nije malo, da se usprotive ovakvoj politici Bakira Izetbegovića, koji ponovno želi ljude dijeliti po vjeri, i tu vjeru poistovjećuje s nacijom. Vjera je trajna, a mlađahna  bošnjačka nacija s takvim vodstvom i takvom politikom nema budućnost.'

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.