HEP: Sve službe na terenu

22.03.2020. 10:07:00

Na području grada Zagreba nekoliko se trafostanica vraća u pogon, a sve službe Hrvatske elektroprivrede (HEP) su na terenu i nastoje što prije normalizirati stanje u opskrbi električnom i toplinskom  energijom na području grada Zagreba, poručili su u nedjelju iz HEP-a. 

"Sustav opsrkbe električnom energijom u gradu Zagrebu i okolici je stabilan. U ovom trenutku postoji još nekoliko trafostanica koje se vraćaju u pogon", kažu u HEP-u.

Kako ističu, zapadni dio grada Zagreba nema toplinske energije zbog ispada Elektrane toplane (EL-TO) Zagreb (koja se nalazi na području zagrebačke Trešnjevke, u Zagorskoj ulici). 

Na pogonu EL-TO Zagreb nema većih oštećenja,  kažu u HEP-u.  

"Sve Službe HEP-a su na terenu i nastoje što prije normalizirati stanje u opskrbi kupaca električnom i toplinskom energijom", poručuju iz HEP-a.

Napominju i kako u Nuklearnoj elektrani Krško nema oštećenja.

U Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava (HOPS) kažu da  u prijenosnoj elektroenergetskoj mreži nema problema. 

Svi glavni objekti prijenosnog sustava i glavne trafostanice (TS) važne za opskrbu grada Zagreba električnom energijom - TS Mraclin, TS Tumbri i TS Žerjavinec - rade bez problema, ističu iz HOPS-a. 

(Hina) xbn ymć

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.