HIT POSVEĆEN HRVATSKIM BRANITELJIMA: ‘Zašto šutimo’ opisuje tragičnu realnost naših heroja (VIDEO)

10.03.2016. 19:53:57

BRANITELJI, POSLUŠAJTE! Promocija pjesme i popratnog videa održala se 2. ožujka 2016. godine, na 500. dan prosvijeda hrvatskih branitelja u Šatoru na Trgu Nevenke Topalušić. Dinko Ledić-Purić (DieLPi) iz rap grupe “Vojnici Novog Doba – VND autor je nove pjesme posvećene hrvatskim braniteljima. Ledić-Purić navodi da mnogo svoga vremena provodi u razgovoru s hrvatskim braniteljima, osobito onima koji prosvjeduju na Trgu Nevenke Topalušić. Potaknut problemima s kojima se svakodnevno susreću ljudi koji su nam poklonili slobodu, odlučio je napisati još jednu pjesmu. Pjesma nosi naziv “Zašto šutimo?“ i to iz razloga što autor pjesme tim naslovom želi pozvati na preispitivanje savjesti sve nas koji, kao da nas se ne tiče, promatramo tragičnu realnost naših heroja Domovinskoga rata, a poglavito invalida koji više od 500 dana prosvjeduju u šatoru na Trgu Nevenke Topalušić. I dok mediji plasiraju informacije o nekakvim povlasticama, istina je da je cijela brigada hrvatskih branitelja u ovih 20 godina digla ruku na sebe. Nadalje, autor navodi da je želio dati svoj maleni doprinos u borbi hrvatskih branitelja koji se, nakon što su nam u ratu spasili živote i poklonili slobodu, sada već više od 500 dana u miru bore za naše dostojanstvo. Promocija pjesme i popratnog videa održala se 2. ožujka 2016. godine, na 500. dan prosvjeda hrvatskih branitelja u šatoru na Trgu Nevenke Topalušić. Grupa VND prošle je godine (2015.) napravila pjesmu i videospot za pjesmu „Zaboravljeni heroji“  koju su posvetili u znak zahvale i podrške svim hrvatskim branitelji.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.