HKS: Vulina treba proglasiti ‘personom non grata’, njegova provokacija nje slučajna!

22.06.2015. 10:56:52

"Sramotna šutnja Milanovićeve vlade na Vulinove laži i optužbe protiv kardinala Stepinca na hrvatskom tlu baca novo svjetlo na cjelokupnu hrvatsku vanjsku politiku i što aktualna srbijanska vlada, kojoj se na čelu nalazi četnički vojvoda Tomislav Nikolić, misli o Hrvatskoj i Hrvatima.", ističu iz HKS-a. Srbijanski ministar Aleksandar Vulin nastavlja sa serijom skandaloznih izjava i optužbi na račun Republike Hrvatske. U nedjelju je zlorabio govornicu na komemoraciji žrtava logora Jadovno nazvavši blaženog kardinala Alojzija Stepinca ‘ustaškim vikarom’. Vulin je ovu nečuvenu optužbu i laž izrekao usred Hrvatske i to pred predstavnicima Hrvatskog sabora i Vlade, koji niti jednom riječju nisu reagirali na ovu očitu bezočnu optužbu. Nije slučajno da se Vulinova provokacija događa u vrijeme kada Vatikan razmatra proglašenje blaženog kardinala Alojzija Stepinca svetim zbog nebrojenih dobročinstava i spašavanja života Židova i Srba tijekom vladavine NDH, o čemu postoje brojna svjedočanstva. Sramotna šutnja Milanovićeve vlade na Vulinove laži i optužbe protiv kardinala Stepinca na hrvatskom tlu baca novo svjetlo na cjelokupnu hrvatsku vanjsku politiku i što aktualna srbijanska vlada, kojoj se na čelu nalazi četnički vojvoda Tomislav Nikolić, misli o Hrvatskoj i Hrvatima. Jer ako je blaženi Stepinac ‘ustaški vikar’, onda su svi katolički vjernici koji vjeruju u njegovu svetost ustaše. Stigma je to koja ozbiljno prijeti Hrvatskoj ako se na vrijeme ne kaže ‘dosta’. Istovremeno, najpoznatiji hrvatski etno-biznismen, predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac, na čiji je poziv Aleksandar Vulin došao, nastavlja sa svojim podmetanjima o porastu etničke i političke netolerancije u Hrvatskoj. Zbog toga Hrvatska konzervativna stranka traži od Vlade Republike Hrvatske da srbijanskog ministra Aleksandra Vulina proglasi personom non grata u Republici Hrvatskoj te da odnose sa Srbijom svedu na razumnu mjeru i zaustave ponižavanje hrvatskog naroda i države.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.