HND: Tražimo da HRT povuče odluku o otkazu K. Vidović Krišto

09.01.2015. 13:28:33

Nakon što je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman dao izvanredni otkaz novinarki Karolini Vidović Krišto, oglasio je i ogranak HND-a na HTV-u koji “oštro prosvjeduje zbog neragumentiranog i nedopustivog otkaza Karolini Vidović Krišto, hitno joj uručenog zbog internog pisma upućenog kolegama, s osnovnom namjerom kvalitetnijeg reguliranja Etičkog kodeksa za novinare i kreativno osoblje HRT-a te Općih pravila HRT-a”. Ističu kako je inicijativa Karoline Vidović Krišto legitimna. “Stavovi koje je pritom iznijela nisu i ne mogu biti razlogom izvanrednog otkaza ugovornog odnosa. Čak i kad su prekršeni Etički i ostali kodeksi – Etičko povjerenstvo je prvo mjesto na kojem  glavni ravnatelj HRT-a mora reagirati i tražiti njegovo mišljenje o sadržaju internog dopisa”. “Kako, kao i Koordinacija sindikata HRT-a u funkciji Radničkog vijeća, Ogranak HND-a na HTV-u smatra da kvalifikacije iz internog dopisa koji je poslala Karolina Vidović Krišto nipošto ne mogu biti teška povreda radne obaveze,  tražimo od poslodavca da odmah povuče odluku o otkazu, vrati Karolinu Vidović Krišto na njezino radno mjesto, a ako i dalje smatra da je potrebno bilo kako je sankcionirati, da to učini nekom manjom, razumnom kaznom, poput opomene”, istaknuli su iz Hrvatskog novinarskog društva.

Izvor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.