HNS: Odbijamo optužnicu protiv hrvatskog generala Zlatana Mije Jelića

20.01.2016. 12:44:30

Na svojoj sjednici održanoj jučer u Mostaru Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat raspravljao je o problematici vezanoj za branitelje HVO-a. Kroz raspravu podržana su izvješća predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata i županijskih ministara za branitelje u Federaciji BiH, a koja se odnose na prijedloge izmjena i dopuna Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju, informacije o provedbi aktivnosti na pružanju pravne pomoći branitelja HVO-a i drugim pitanjima, a koja se odnose na reviziju prava branitelja i funkcioniranje Ministarstva branitelja Federacije BiH, te nužnosti potrebe za promjenu i popravljanje nacionalne strukture uposlenika u ovom ministarstvu. Na sjednici odjela donesen je zaključak, a povodom podignute optužnice protiv generala HVO-a Zlatana Mije Jelića. 1. Ne prihvaćamo jer je neutemeljena, te odbijamo optužbu za udruženi zločinački pothvat koje se navode u optužnici protiv generala HVO-a Zlatana Mije Jelića. 2. Zbog navedenog poštovat ćemo zakone BiH „do određene razine“ kako je službeno izjavio ministar za branitelje FBiH Salko Bukvarević, a nakon podizanja optužnice protiv generala ABiH Sakiba Mahmuljina.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.