HOĆE LI ITKO U SABORU USTATI U ZAŠTITU USTAVA I TEMELJNIH LJUDSKIH PRAVA?

20.01.2015. 15:20:31

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pozvao je sve saborske zastupnice i zastupnike, saborske odbore i predsjednika Hrvatskog Sabora da na sutrašnjem aktualnom satu otvore i rasprave pitanje grubog gušenja slobode mišljenja i govora na HRT-u. Goran Radman , glavni ravnatelj, donio je samovoljno Etički kodeks kojim je grubo narušio temeljna ljudska prava, slobodu mišljenja i govora. Zbog demokratske inicijative za promjenu nezakonitog akta i interne, otvorene, pisane rasprave unutar kuće o istoj temi, uručio je izvanredni otkaz višestruko nagrađivanoj novinarki, majci četvoro djece, gđi. Vidović-Krišto. Ovakvo grubo kršenje ustava, zakona i međunarodnih propisa mora se zaustaviti i kazniti. Za ovako grubo sramoćenje hrvatskih institucija i štetu koju im čini, Goran Radman mora kazneno odgovarati. Poštovane/i Na HRT je na djelu bezočno kršenje temeljnih ljudskih prava, slobode mišljenja i govora. Sabor ne smije prešutjeti ovo sramoćenje države, potkopavanje demokracije i nasrtaj na ljudska prava. Sve navedeno provodi glavni ravnatelj Goran Radman, poduprt vladajućom klikom. Očekujemo od Vas dizanje glasa za zaštitu temeljnih ljudskih prava i smjenu Gorana Radmana. Molimo vas da postavite to pitanje na aktualnom satu Sabora. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.