"Hod za život" u tri grada: U Rijeci kolonu blokirale aktivistice koje su sjele na pod, policija ih privela

19.05.2018. 12:30:04

U organizaciji Građanske inicijative "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" u subotu se održava "Hod za život" u tri hrvatska grada: Zagrebu, Splitu i Rijeci. Ove godine sudionici "za život hodaju" pod sloganom "Sva ljudska prava počinju začećem" koji, kako su istaknuli organizirati, svakoj majci žele poslati poruku - "Nisi sama, život je dragocjen dar". "Hod za život" održava se ove godine u tri hrvatska grada - Zagrebu, Splitu i Rijeci, gdje je organiziran prvi put. U Zagrebu je početna točka hoda bio Trg dr. Franje Tuđmana, a sudionici su s toga trga krenuli prema glavnom zagrebačkom trgu - Trgu bana Josipa Jelačića u 11 sati. U Splitu i Rijeci hod je počeo u 10 sati. Sudionici su u Splitu drugi put zaredom u "Hodu za život" a krenuli su od parka na Zvončacu, preko Zapadne obale do Rive. U Rijeci je "Hod za život" počeo na riječkome Korzu ispred nekadašnje zgrade pošte, povorka će hodati do Ulice Ante Starčevića i tom ulicom do Jelačićeva trga. U Rijeci je 15-ak aktivistica prepriječilo put sudionicima "Hoda za život". "Što to ima u ljudima tužno, da ulaze u tuđe živote", natpis je na transparentu koji su u rukama držale aktivistice koje su s njim sjele na pod. Na teren je izašla i interventna policija, a aktivistice je podržalo i nekoliko građana. Nakon 30-a minuta policija ih je privela. Istodobno se u Rijeci održava i "Hod za slobodu" u organizaciji inicijative "Građanke i građani Rijeke" u znak protivljenja jačanju konzervativizma i pokušajima ograničavanju prava manjina, te prava pojedinca na slobodan izbor.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.