HORDE NA GRANICI! Iz kampa Vučjak stotine migranata pobjegle prema Hrvatskoj, odgođeno zatvaranje

09.12.2019. 15:50:00

Ne žele premještanje dublje u teritorij BiH, već isključivo u EU.

Nakon što su pripadnici policije naišli na žestok otpor migranata u kampu Vučjak, njegovo je zatvaranje odgođeno do daljnjeg prenose BiH mediji.

Više od stotinu migranata istovremeno je pobjeglo prema hrvatskoj granici, gdje će ih dočekati pripadnici hrvatske policije.

Preostali migranti cijelo jutro rade barikade od smeća kako bi spriječili premještanje iz neljudskih uvjeta koji vladaju u kampu. No, oni očito migrantima ne smetaju s obzirom da se od tamo ne daju.

“Mi želimo isključivo na teritorij Europske unije a ne dublje u unutrašnjost BiH, ponavljaju već danima.

Za sada nije poznat točan razlog zbog kojeg je došlo do obustave procesa premještanja, a pretpostavlja se da nadležni nisu do kraja pripremili smještaj za prihvat migranata u vojarni Blažuj kod Sarajeva te proširenje kapaciteta u Ušivku kod Hadžića nedaleko od Sarajeva.

Izvor: Paraf

Izvorni autor: Paraf.hr/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.