HOS-ovac Soldo: Skinete li ploču kako ljevica traži, idemo na referendum

24.12.2016. 10:55:50

Postavljanje ploče HOS-u u Jasenovcu još uvijek izaziva prijepore u javnosti Dragovoljac HOS-a Željko Soldo, jedan od onih koji su inicirali postavljanje ploče, kaže u intervjuu u Večernjem listu da se dragovoljci HOS-a ne mogu dovoditi uvezu s ustaškim zapovjednicima Rafaelom Bobanom i Jurom Francetićem. Oporbene stranke uglavnom traže uklanjanje ploče s natpisom Za dom spremni, Vesna Pusić spominje da je za to potreban jedino 'šarafciger', a premijer Plenković je pak osnovao Povjerenstvo koje bi trebalo donijeti zaključke oko natpisa Za dom spremni, ali i drugih simbola totalitarnih režima. Dragovoljac HOS-a Željko Soldo, jedan od onih koji su inicirali postavljanje ploče, kaže u intervjuu u Večernjem listu da se dragovoljci HOS-a ne mogu dovoditi uvezu s ustaškim zapovjednicima Rafaelom Bobanom i Jurom Francetićem. 'U HOS-u nema ništa fašističko. Mi govorimo o krvavom Domovinskom ratu od 1991. do 1995. Nesebično smo se davali, bili ranjivani i ubijani, a mnogi su i mučeni kada su završili u četničkim rukama. Nas se ne može stavljati u vezu s NDH-a. Mi smo se rame uz rame borili s drugim pripadnicima Hrvatske vojske za modernu, pravičnu, demokratsku i socijalno-gospodarski snažnu Hrvatsku', poručuje Soldo u Večernjem. Soldo se nada da neće doći do micanja ploče i 'ustupaka ljevici'. 'Ako vlasti ipak pokušaju ukloniti spomen-ploču, borit ćemo se za pravnu državu i tražiti da se na referendumu izjasni hrvatski narod. Hrvatska više ne može biti talac prošlosti' zaključuje.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.