HPC poziva na molitvu za hrvatske branitelje pravoslavne vjere

18.02.2017. 07:44:48

Hrvatska pravoslavna crkva poziva na PANIHIDU za sve hrvatske branitelje pravoslavne vjere. Panihida [panihida (grč. παννυχίς), u pravoslavnoj crkvi, spomen za pokoj duša mrtvih] povodom Dušnog dana (koji je prije početka velikog posta uoči Uskrsa), za duše pravoslavnih Hrvata poginulih za Hrvatsku tijekom Domovinskog rata, za u poraću preminule hrvatske pravoslavne branitelje pravoslavne vjere kao i za duše ostalih pravoslavaca, žrtava srpske agresije. Panihida će se održati u subotu, 18. veljače 2017. na grobu Petra Preradovića u arkadama na Mirogoju, s početkom u 11,30 sati. Panihidu će, kao i obično, služiti Njegovo Visokopreosveštenstvo Hrvatski arhiepiskop †Aleksandar. U pozivu aieliraju na sve domoljubne Hrvate da im se pridruže u molitvama: “U blaženom usnuću vječni pokoj podaj Gospode usnulim slugama svojim svim pravoslavnim Hrvatima poginulim za Hrvatsku u Domovinskom ratu i učini vječni im spomen.”

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.