Hrvati, evo na što Pupovac i Stanimirović troše vaše milijune

04.12.2014. 10:15:04

Hrvati, evo na što Pupovac i Stanimirović troše vaše milijune: Benzin, časopisi, telefoniranje i mijenjanje guma na vozilima samo su dio troškova Prihodi i rashodi SDSS-a više su nego zanimljivi. Mnogo je onih koji su proteklih dana osudili ispade osvjedočenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, koji iz Srbije šalje prijeteće i prilično opasne poruke. Premda uvijek glasan u borbi za prava Srba u Hrvatskoj, ovu temu prešutio je ili možda čak prespavao najglasniji Srbin u Hrvata, a riječ je dakako o SDSS-ovom Miloradu Pupovcu, čovjeku kojega je čak i Ivo Josipović prozvao etnobiznismenom. Dok Hrvati u Srbiji nemaju niti jednog svojeg predstavnika u političkim vodama, ako je suditi po podacima sa SDSS-ovih internetskih stranica, ova stranka i više nego dobro živi na račun hrvatskog proračuna. Primjerice, u 2014. godini iz proračuna su ubrali oko 980 tisuća kuna, a sredstva iz županijskih proračuna koja sjedaju na račun ove stranke iznose oko sto tisuća kuna. Također, financiraju se i iz gradskih te općinskih proračuna i to oko 400 tisuća kuna. Ukupni redovni prihodi SDSS-a iznose 1.530.000 kuna. U proračun stranke uvedeni su i izvanredni prihodi koji iznose 20 tisuća kuna, a tu su i ostali prihodi. Tako je primjerice planirani prihod od članarina 200 tisuća kuna, od donacija deset tisuća kuna, a ostali nespomenuti prihodi također iznose deset tisuća kuna. Nakon svega navedenog jasno je da konačni prihodi ove stranke iznose oko 1.770.000,00 kuna. Dakako, na stranicama stranke navedeni su i rashodi pa tako za plaće izdvajaju 600 tisuća kuna, za božićnice čak sedam tisuća kuna, a ostale naknade za zaposlene iznose 18 tisuća kuna. Zanimljivo je spomenuti i rashode ove stranke kojom rukovode Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović. Tako su primjera radi isplanirali da će za uredski materijal u 2014. godini potrošiti 60 tisuća kuna, dok za higijenu i čišćenje izdvajaju deset tisuća kuna. Za auto gume izdvaja se 15 tisuća kuna, a čak 90 tisuća kuna izdvaja se za benzin. Oko 50 tisuća kuna troše na usluge telefona, a na poštarinu su u ovoj godini izdvojili oko 20 tisuća kuna. I ljubav prema putovanju lako je izraziti u brojkama, ona pak za ovu godinu na izmaku iznosi 50 tisuća kuna. Također, tu je i pretplata na novine u iznosu od 15 tisuća kuna, dok se za promidžbeni materijal izdvaja 50 tisuća kuna. Pod rashodima u ovoj stranci navedene su i intelektualne usluge za koje se odvaja 90 tisuća kuna. Ukupni materijalni rashodi time iznose oko 795 tisuća kuna. U ovoj priči spomenuti valja i financijske rashode od kojih je prema planu za bankarske usluge izdvojeno deset tisuća kuna, a uzmu li se u obzir kamate na primljene zajmove, te ostali financijski rashodi tada oni iznose oko 40 tisuća kuna. Sve u svemu, kada se analiziraju prihodi i pomalo suludi rashodi da se zaključiti da je u Lijepoj našoj više nego dobro biti političar, bez obzira na stranačku pripadnost. A Pupovac se, dobro je znano sa svojom stranačkom pripadnošću i više nego dobro natrgovao.  
  • Autor: Iva Međugorac
  • Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
  Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.