Hrvatska je vodila obrambeni i pravedni rat; govorom zaradio pljesak

05.01.2017. 13:41:11

PLENKOVIĆ NA SNV-U Činjenica je da je 20. stoljeće bilo obilježeno tragedijama, pa vam nalažem obavezu da 2017. godine pokrenemo proces suočavanja s prošlošću, rekao je Plenković Predsjednik Vlade Andrej Plenković pomalo je iznenadio govorom na domjenku SNV-a "Božićno vrijeme i božićni blagdani sigurno su trenuci koji za sve vjernike izazivaju najviše ljubavi i solidarnosti. Ti trenuci bitni su za odnos Hrvata i srpske nacionalne manjine, ali i svih drugih manjina. Vidjeli ste da smo tijekom 2016. godine poslali poruku tolerancije i okrenutosti budućnosti. Hrvatska je članica EU-a i NATO saveza. Hrvatska se obranila u pravednom i obrambenom Domovinskom ratu gdje smo bili žrtva velikosrpske Miloševićeve politike. Manjine su ugradile važne aspekte programa ove Vlade, hrvatska država poštuje manjine i uložit će napore da se život manjina odvija na najbolji mogući način. Činjenica je da je 20. stoljeće bilo obilježeno tragedijama, pa vam nalažem obavezu da 2017. godine pokrenemo proces suočavanja s prošlošću. Pitanja su se rješavala tijekom devedesetih godina, a na nama je da taj proces na miran, zakonit način sada započnemo i da se odredimo prema svim pitanjima recentne prošlosti i da ostvarimo široki, društveni i politički konsenzus. To je stav moje Vlade i vjerujem da će u tom procesu predstavnici srpske i drugih manjina dati svoj doprinos. Želim danas svim vjernicima zaželjeti sretan Božić, ugodne blagdane i puno zdravlja u 2017. u duhu međusobne suradnje. Mir Božji, Hristos se rodi!", rekao je Plenković i dobio ogroman pljesak.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.