Hrvatska traži izručenje: Sud u Sarajevu odlučuje o Mamiću

23.07.2019. 12:42:21

Hrvatska traži izručenje Mamića po drugoj optužnici koja je protiv njega podignuta pred Županijskim sudom u Osijeku i potvrđena u svibnju kada su mu zbog toga odredili i mjeru pritvora Sud BiH razmatrat će danas zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa koje traži izručenje Zdravka Mamića. Rasprava pred sucem Mirsadom Strikom počinje u 13 sati, no odluka o Mamićevu izručenju neće biti tako skoro poznata. [video width="720" height="720" mp4="https://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/Hrvatska-traži-izručenje_-Sud-u-Sarajevu-odlučuje-o-Mamiću-_-24sata.mp4"][/video] - Mi ćemo se usprotiviti izručenju Hrvatskoj. Djela koja mu se stavljaju na teret su od prije potpisivanja sporazuma o izručenju - kazao nam je Mamićev odvjetnik Zdravko Rajić dodajući kako će nakon ročišta o tome raspravljati sudsko vijeće. - U utorak je tek ročište, rasprava i neće se to tako brzo odlučiti i znati - uvjerava nas Rajić. Nakon odluke ima još i vrijeme za žalbu, a potom ministar pravde BiH donosi konačnu odluku. Hrvatska traži izručenje Mamića po drugoj optužnici koja je protiv njega podignuta pred Županijskim sudom u Osijeku i potvrđena u svibnju kada su mu zbog toga odredili i mjeru pritvora. Mamića i još šest okrivljenika tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, oštetili Dinamo za oko 200 milijuna kuna. Optužnica se odosi na Mamićevog sina Maria, brata Zorana, bivšeg Dinamova direktora Damira Vrbanovića te na poduzetnicke Sandra Stipančića i Igoar Krotu te menadžera Nikkyja Artura Vuksana. Mamić je u lipnju prošle godine nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima, te danas živi u Međugorju. Sud BiH je u lipnju razmatrao zahtjev da se Mamiću odredi pritvor u toj zemlji do konačne odluke o tome hoće li biti izručen Hrvatskoj no na kraju su mu samo nametnute mjere zabrane putovanja izvan zemlje uz obvezu javljanja policijskoj postaji u Čitluku.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.