Hrvatska zora: Koalicija s hrvatskim narodom, a ne okupljanje desnice

15.09.2013. 19:28:34

"U ovom trenutku formu treba ostaviti po strani i raditi za Hrvatsku, jer nas teška situacija tjera da zanemarimo osobne ili stranačke potrebe i da radimo za dobrobit Hrvatske i hrvatskog naroda", kaže Kujundžić.

Milan Kujundžić, predsjednik novoosnovane stranke Hrvatska zora, smatra da je u medijima  proteklih dana iznesen niz netočnih tvrdnji koje se većinom tiču moguće koalicije Hrvatske zore i HDZ-a.  Kujundžić kaže da je u izjavi medijima na upit o koaliciji rekao da je takva koalicija "teoretski moguća", a što su neki mediji pokušali prikazati kao ulazak Hrvatske zore u trenutačno okupljanje "desnice" u Hrvatskoj, što demantira.

"Hrvatska zora je stranka koja nije isključiva ni prema kome i tu će vrijednost gajiti i njegovati unutar sebe i u odnosima s drugim političkim subjektima. Isto tako, Hrvatska zora zastupa stajalište da je u sadašnjoj vrlo teškoj situaciji u zemlji potrebno angažirati sve dobronamjerne ljude koji žele dobro Hrvatskoj i koji mogu pridonijeti pronalasku rješenja za teške probleme s kojima se suočavamo. Hrvatska zora takav pristup nudi svima te poziva na rad i iznalaženje rješenja sve ljude, bez obzira pripadaju li nekoj stranci ili ne te ih ni na kakav način ne obavezuje da moraju formalno biti članovi Hrvatske zore. U ovom trenutku formu treba ostaviti po strani i raditi za Hrvatsku, jer nas teška situacija tjera da zanemarimo osobne ili stranačke potrebe i da radimo za dobrobit Hrvatske i hrvatskog naroda", kaže Kujundžić.

Nikakve koalicije niti udruživanja ni sa kime nisu predmet naših razgovora, dodaje.  "Želimo okupiti ljude oko problema i oko traženja rješenja, a ne se baviti problemom okupljanja i sobom. Hrvatska nas treba, nemamo taj luksuz baviti se sami sobom", objašnjava.

U priopćenju moli  javnost da ne nasjeda na konstrukcije za koje želi vjerovati da nisu zlonamjerne. Stav Hrvatske zore je isti od početka, kaže, a glasi: "Napravit ćemo koaliciju s hrvatskim narodom!"

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.