Hrvatski branitelj Stjepan Pongrac dosanjao svoj san – svečano otvoreno izletište “Grofova Hiža”

07.07.2019. 11:56:33

Darko Koren, koprivničko-križevački župan jučer  je svečano otvorio izletište “Grofova hiža” vlasnika hrvatskog branitelja Stjepana Pongraca u Gabajevoj Gredi u Općini Hlebine.
– Ovaj projekt je velik za ovu sredinu. Rekao bih da je današnji dan na tragu svih aktivnosti, želja i planova koje imamo posljednjih nekoliko godina. Svaki mali kamen, kamenčić u tom mozaiku ima svoju vrijednost, tako i ovo danas otvaranje ovog izletišta. Teško je odabrati riječi kojim bi izrekli važnost ovakvog projekta koji za ovakvu sredinu puno znači – naglasio je Koren. Dodao je kako je Općina Hlebine posebna po svim svojim posebnostima, posebice po naivnoj umjetnosti koja je jedno od bogatstava ove županije. – Uz brend naivne umjetnosti mora se nadovezati i ovakva jedna turistička ponuda i smještajni kapaciteti – naglasio je župan. Stjepan Pongrac vlasnik izletišta kazao je kako je izrazito sretan što se izletište napokon otvara.   – Zahvalio bih svim prijateljima, poznanicima te posebno obitelji koja mi je najviše pomogla u otvaranju izletišta. Nakon svih doslovno padova kada sam se i ozlijedio i oporavaka, još uvijek nisam sav svoj. Mislio sam da će sve stati ali zahvaljujući ljudima oko mene sve smo izgurali i danas s ponosom napokon otvaramo ovo izletište – zaključio je Pongrac. Osim župana otvorenju su prisustvovali i njegov zamjenik Ratimir Ljubić, Božica Trnski, načelnica Općine Hlebine, Elizabeta Milanović Glavica, direktorica Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“, brojni mještani i prijatelji Stjepana Pongraca. FOTOGALERIJA:

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.