Hrvatski branitelj traži pomoć: U zatvoru je u Nizozemskoj po nalogu BiH

27.06.2014. 18:44:57

Ministarstvo branitelja je potvrdilo da su primili njegov dopis poslan 11. lipnja te da su ga proslijedili na postupanje u Ministarstvo pravosuđa jer ne spada u njihov djelokrug rada.

Iz nizozemskog se zatvora javio hrvatski branitelj Damir Lipovac koji je 8. svibnja uhićen na osnovi međunarodne tjeralice koja je za njim raspisana na zahtjev BiH, javlja HRT.

Tereti ga se da je kao pripadnik HVO-a 1992. godine počinio ratni zločin nad srpskim civilima u bosanskoj Posavini. Lipovac to odbacuje i traži pomoć hrvatskih institucija. Međutim, kako sam kaže, nitko mu se od institucija ne javlja, odnosno ne odgovara na njegove apele.

Ministarstvo branitelja je potvrdilo da su primili njegov dopis poslan 11. lipnja te da su ga proslijedili na postupanje u Ministarstvo pravosuđa jer ne spada u njihov djelokrug rada. Iz Ministarstva pravosuđa pak ističu da je predmet u obradi te da se provjerava mogućnost suđenja u Hrvatskoj.
  • Autor: T. Pšenko
  • Photo: Hrvoslav Pavic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.