Hrvatski branitelji iz Kutine i BBB posjetili obitelj Veljka Marića i donijeli pomoć

23.02.2015. 23:19:45

Hrvatski branitelji iz Kutine i pripadnici navijačke skupine BBB, u organizaciji vukovarskog ratnog veterana HOS-a Damira Markuša-Kutine, posjetili su dom hrvatskog branitelja Veljka Marića zatočenog u Srbiji. Tako su pokazali lijep primjer ljudske nesebičnosti i pomaganja onima u potrebi i nevolji. Naime, prije par dana u kuću Veljka Marića , supruga i oca troje djece od kojih najstarije ima 13 godina, dobročinitelj je donio pun kamion drva za grijanje. Drva je bilo potrebno pripremiti, a tu su uskočili kutinski branitelji i jedna ekipa BBB iz Zagreba. Kroz druženje s Veljkovom obitelji pomogli su nacijepati drva i napraviti druge poslove oko kuće. Usput su donijeli poklone, kao i dobro raspoloženje i nadu da će se Veljko uskoro vratiti u domovinu iz srbijanskog zatvora. „E, onda je sva ta drva trebalo nacijepati i posložiti. Tu su uskočili BBB i kutinski branitelji i posao je bio gotov za dva sata! Bilo je sjajno, sunčan dan, Marićevi sinovi su cijelo vrijeme bili uz nas, pomagali nam i družili se. Boysi su im donijeli i poklone, pripremili smo si i ručak… Bio je to jedan od onih dana, nakon kojeg budete ispunjeni i sretni“ – kazao je Markuš i dodao kako mu je važno istaknuti sve pojedince koji su na bilo koji način angažirani oko Marićevih. Tko je Veljko Marić? Veljko Marić, hrvatski državljanin, uhićen je na granici između Bugarske i Srbije nakon što se vraćao iz Azerbajdžana, vozeći kamion za tvrtku u kojoj je povremeno vozio. 2011. je optužen od strane Republike Srbije za zločin na teritoriju Hrvatske i osuđen na 12 godina zatvora. Tereti ga se da je 1991. ubio srpskog civila u akciji oslobađanja okupiranog teritorija nedaleko Grubišnog Polja, iako se ubojstvo dogodilo tri dana prije nego je Hrvatska vojska uopće ušla u to selo gdje se ubojstvo dogodilo, a Veljko Marić uopće nije bio ondje nego u nekom drugom mjestu. Supruga civila za čije ubojstvo je Marić optužen, nekoliko puta je mijenjala iskaz i rekla je da uopće nije sigurna je li to bio on. Iako je osuda Veljku Mariću pravni presedan, do sada hrvatske vlasti nisu poduzele ništa da bi oslobodile ovog državljanina Hrvatske kojeg je strana država (Srbija) osudila za zločin koji se navodno dogodio u Hrvatskoj.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.