Hrvatski branitelji uručili “Veliko zlatno srce” Jakovu Sedlaru

14.04.2017. 17:18:52

Hrvatski branitelji uručili “Veliko zlatno srce” Jakovu Sedlaru – za značajan doprinos istini o borbi hrvatskog naroda za slobodu Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebačkog Velesajma i Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ’91 uručile su u petak nagradu “Veliko zlatno srce” filmskom i kazališnom redatelju Jakovu Sedlaru ocjenjujući da je Sedlar svojim umjetničkim ostvarenjima značajno pridonio istini o borbi hrvatskog naroda za slobodu. Na svečanosti uručenja 5. po redu “Velikog zlatnog srca” u prostorima Zagrebačko Velesajma nazočan je bio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
Foto: fah
Predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata ZV Željko Baća naglasio je da je Sedlar iznimni kazališni i filmski redatelj te promicatelj istine o Domovinskom ratu. “Mi, hrvatski branitelji dodjeljujemo ovo priznanje izuzetnom čovjeku koji je svojim umjetničkim i drugim ostvarenjima, između ostalog, značajno pridonio borbi hrvatskog naroda za slobodu, zbog pomaganja hrvatskim braniteljima te njegova angažmana u promicanju vrijednosti slobodne i samostalne hrvatske države”, rekao je. Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ’91 Mladen Pavković rekao je da je Sedlar često bio osporavan od kolega u Hrvatskoj, ali da se njegovi filmovi s uspjehom pokazuju na stranim festivalima. Dodao je da je on autor hrvatskih filmskih ostvarenja poput “Gospe” i “Četveroreda” te da su njegov rad prepoznali i hrvatski branitelji.
Foto: fah
Zahvalivši se na priznanju, Jakov Sedlar rekao je kako mu nema nagrade koja bi mu bila “srcu draža” jer dolazi s “adrese onih koji su najzaslužniji za ostvarenje onoga što je sanjao, kao i generacije Hrvata prije njega a to je samostalna država”. Dosad su “Veliko zlatno srce” primili dr. Nela Sršen, Mladen Pavković, Anja Šovagović Despot i Milan Bandić.

Autor: