Hrvatski časnički zbor Grada Splita stao u obranu Hasanbegovića

11.02.2016. 09:03:46

Kakvi su to kriteriji i zašto se srpske Novosti nikada nisu zapitale zašto Milorad Pupovac odlazi u Beograd kod četničkog vojvode Nikolića ili zašto se ministar Grčić nikada nije očitovao oko fotografije u uniformi pripadnika SAO Krajine - pita se Hrvatski časnički zbor Grada Splita.
Ne stišava se bura oko ministra kulture, Zlatka Hasanbegovića i njegove navodne fotografije u kapi pripadnika HOS-a. Tim povodm reagirali su iz Hrvatskog časničkog zbora Grada Splita, a njihovo priopćene prenosimo u cijelosti. "Zgroženi smo kontinuiranim napadima na ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, a čašu je prelila objava srpskog tjednika Novosti koji ministru imputira fotografiranje u kapi pripadnika HOS-a, koju proglašavaju ustaškom, dok im istodobno ne smeta što je i njihov glavni urednik Ivica Đikić i sam nosio odoru i istu kapu pripadnika HOS-a. Kakvi su to kriteriji i zašto se srpske Novosti nikada nisu zapitale zašto Milorad Pupovac odlazi u Beograd kod četničkog vojvode Nikolića ili zašto se ministar Grčić nikada nije očitovao oko fotografije u uniformi pripadnika SAO Krajine. Naravno, srpske Novosti još i danas se hrane iz Memoranduma SANU koji sve hrvatske postrojbe iz 1990-tih proglašava ustaskim, pa je onda sasvim logično kako su za njih svi Hrvati i oni koji su im srušili snove o bratstvu i jednistvu i Jugoslaviji ustaše. Nedopustivo je da tzv. ljevica već desetljećima negira zločine i veliča "antifašističke" zločince koji već desetljećima paradiraju Kumrovcem veličajući jugoslavensku fašističku močvaru, jugoslavenske zastave i simbole pod kojima je izvršena agresija na Republiku Hrvatsku. Ministar Hasanbegovic je meta brutalnih napada i neutemeljenih optužbi zbog svojih stajališta o politici čistih računa, kao i zbog svojih stavova o nužnosti bolje i tješne suradnje Hrvata i Bošnjaka, pri čemu u nizu tekstova dokazuje što se događalo u našoj povijesti. Sva haranga pokrenuta je zbog takvih stavova, a provode je oni koji propagiraju jugoslovensko bratstvo i jedinstvo, u prvom redu sa Srbima. To je pozadina svih napada i ona je apsolutno protuhrvatska u mnogim segmentima i pitanje je nacionalne sigurnosti. Naime, svatko može zagovarati apsolutni oprost velikosrpskim zločincima i pravdati ga suradnjom, pomirenjem i humanizmom, ali nemaju pravo isto to osporavati i ljudima koji nastoje zaliječiti sukobe i sa drugim narodima, a pogotovo unutar hrvatske nacije. Riječ je o podloj jugonacionalističkoj interpretaciji, ali kada bi ona bila čak i istinita (a nije),  pitamo sve te leftarde zasto nisu tražili smjene Kotromanovića i Matića koji su dokazano pjevali ustaške pjesme, te Vučića, Nikolića, Porfirija, Stanimirovica i mnogih drugih koji su ne samo pjevali četnicke pjesme nego i provodili četničku zločinačku politiku čineći masovne zločine! Tražimo od DORH-a da postupi po službenoj dužnosti i da istraži kazneno djelo širenja lažnih i uznemirujućih vijesti kojima neodgovorni pojedinci nanose nemjerljivu štetu interesima građana i vlastitoj državi - stoji u priopćenju Hrvatskog časničkog zbora Grada Splita.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.