HRVATSKI DOMOLJUB PREMIJERU: ‘Ne prodajte hrvatsku Podravku!’

28.04.2016. 17:06:58

Ivica Jurjević, pjesnik i domoljub, obratio se pismom koje upućuje premijeru Tihomiru Oreškoviću, a u prvom je planu prodaja tvrtke Podravka. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti. Štovani premijeru! Kao običan čovjek, stanovnik ove grude, ovim putem Vas molim da sve načinite da se ne proda značajna hrvatska tvrtka ,,PODRAVKA,,. Koliko ja poznam stvari kao humanist i pjesnik, Podravka je uz Plivu i Inu bila prepoznatljiv brend u cijelom svijetu. Osnovana je 1934. godine, preživjela tri države, i uvijek bila u hrvatskim rukama. Bog joj je dao sarajevku, veliku poslovnu ženu: Zlatu Bartl, koja je izmislila najveći hrvatski brend, pod nazivom: VEGETA. Ja sam od onih Hrvata koji smatra da bi ovu tvrtku trebalo spasiti od najezde krupnog kapitala, po svaku cijenu. Prodati kontrolni paket, to bi bio zločin za hrvatsko gospodarstvo i zločin za navedenu tvrtku. Meni kao i većini Hrvata nije bilo lako kad su naše Ina i Pliva otišle u tuđe ruke, a vjerujem da bi svakako nastradao kad bi ne daj Bože i Podravka pala u tuđe ruke, koliko god u tim rukama bilo kapitala. Dobro poznajem Hrvatsku, ja sam uvjeren da bi naši Podravci bili kadri voditi uspješno svoju tvrtku uz podršku naše domovine. Gospodine predsjedniče Vlade, primite moje pismo u dobroj namjeri. Novac za državne potrebe namaknite iz drugih izvora; evo ja vam sugeriram da damo svojevrstan zajam i to ako zatreba i zasebit zajam građana za potporu opstanaka Podravke u hrvatskim rukama. No, vi to bolje znate od mene stotine puta, a znajući da u vama kola lička krv, ja vjerujem da Podravku nećete nikome dati. Zamislite gospodine predsjedniče njemački narod bez Mercedesa i finski narod bez Nokie. Ja ću u međuvremenu moliti Boga da vam da snage i da izdržite u takvoj napasti. U suprotnom, meni bi to teško palo i vjerujem da ne bih preživio, jer bi se uputio u štrajk glađu. Život bi dao za spas našeg brenda; naše Podravke. Štovani predsjedničke, neka vam i ovo moje pismo bude i mala potpora da izdržite u spašavanju hrvatskog gospodarstva, osobito Podravke. Srdačan pozdrav.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.