Hrvoje Zekanović: Pozivam premijera da raspiše referendum o Istanbulskoj konvenciji

12.03.2018. 17:27:05

Zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović poručio je da ne odustaju od referenduma o Istanbulskoj konvenciji. Zekanović je jučer pozvao Davora Ivu Stiera (HDZ) da se vrati s puta iz Argentine kako bi branio demokršćanske vrijednosti na današnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. “Nažalost, on je otišao u Argantinu, neka javnost prosudi, meni je žao što je tako”, kazao je. “Ne znam koji su razlozi, ne znam je li to zapovijed premijera. Ali imao se vremena vratiti i imao je priliku reći koliko mu je nešto važno”, dodao je. Kaže da u dukumentu Istanbulske konvencije ima rodne ideologije: “Mnogo puta sam ga pročitao, neki bi rekli- ‘ jel ti vjeruješ sebi ili svojim očima’. Ja bih rekao da vjerujem ovdje sebi.” “Hrvatska po meni ide u jednom smjeru kojim ne bih trebala”, kazao je ističući da u svemu na ovu temu podržava saborskog zastupnika Željka Glasnovića koji je jutros u Saboru kazao da Istanbulska konvencija potiče pedofiliju i zoofiliju. “Ja se s generalom Glasnovićem apsolutno slažem. U 100 posto onog što kaže”, kazao je zastupnik Hrasta u Saboru. “Od referenduma ne odustajemo, on se priprema”, poručio je Zekanović ističući da su sad važni potezi Vlade jer se ne zna u kojoj je fazi ratifikacija Istanbulske konvencije. “Postoji još jedna mogućnost – da referendum raspiše premijer. Ja ga pozivam, mislim da je to najgalantije rješenje, da da izbor narodu da kaže što misli o ovoj temi. Ili da ga predsjednica raspiše, ali ona je sada također u Argentini. Pozivam predsjednicu da ona razmisli o ovom važnom pitanju”, kazao je Zekanović, prenosi N1.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.