HSP oštro protiv omiške HVIDR-e: Ispričajte se zbog agitiranja za HDZ!

22.05.2014. 18:49:18

 

Omiški HSP-ovci, predvođeni predsjednikom Miljenkom Vukasovićem, sazvali su u četvrtak konferenciju za novinare na kojoj su oštro osudili ponašanje vodstva omiške HVIDR-e, na čelu s predsjednikom Rankom Pandžom, zbog, kako se navodi, agitiranja za HDZ i njihova kandidata na predstojećim europarlamentarnim izborima Ivicu Tolića.

- Razlog sazivanja tiskovne konferencije aktivno je uključivanje Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, podružnica Omiš, u političku kampanju za europarlamentarne izbore. Naime, omiška HVIDRA, unatoč upozorenjima od strane Hrvatske stranke prava, već danima na svojim službenim Facebook stranicama agitira da se na predstojećim europarlamentarnim izborima glasa isključivo za jednog branitelj, Ivicu Tolića, i isključivo za jednu političku opciju, koju predvodi HDZ – navode omiški HSP-ovci.

Hrvatska stranka prava, nastavljaju, želi upozoriti da na europarlamentarne izbore izlazi više branitelja na raznim listama, primjerice na listi Saveza za Hrvatsku, čak je osam hrvatskih branitelja, te je neprimjereno da se znak i simbol HVIDR-e stavljaju na plakat samo jednog od njih.

- Udruga HVIDR-a je nestranačka tj. nadstranačka organizacija, časnih ljudi stradalnika Domovinskog rata, koja i u miru daje svoj veliki društveni obol, kao primjerice posljednjih dana u sakupljanju pomoći za poplavom pogođena područja domovine, ali isto tako je u svojoj biti apolitična i predstavlja stradalnike Domovinskog rata različitih političkih razmišljanja i opredjeljenja, te bi aktualno vodstvo HVIDR-e u Omišu to moralo uzeti u obzir – naglašavaju HSP-ovci.

Vukasoviću su podršku dali i ratni zapovjednici s omiškog područja, čelnici legendarne Omiške bojne, Bruno Vukić, Stipe Ćoso, Mate Lelas, Ivo Bradarić, kao i stopostotni ratni vojni invalid, te, što je posebno zanimljivo, član predsjedništva omiške HVIDR-e, Martin Ribičić.

- Tražimo da se uklone promidžbeni materijali određene političke grupacije sa službenih stranica HVIDR-e Omiš, posebice da se s promidžbenog plakata HDZ-a ukloni službeni logo HVIDR-e Omiš, te da aktualno vodstvo HVIDRE-e Omiš s istih stranica uputi službenu ispriku – zaključuju HSP-ovci i ratni zapovjednici.

D. S.

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.