HSP: Puštanje Šešelja na slobodu bit će vrhunac pravno-političkog cinizma Haaškog suda

27.06.2014. 09:57:33

Puštanjem Šešelja na slobodu Haaški sud rehabilitira četničku politiku u Srbiji, poručuju iz HSP-a.

Hrvatska stranka prava (HSP) ocijenila je najavu skorašnjeg puštanja Vojislava Šešelja u kućni pritvor "vrhuncem pravno-političkog cinizma Haaškog suda" te pozvala hrvatske čelnike da na to oštro reagiraju.

"Puštanje četničkog vojvode uvreda je svim žrtvama srbijanske politike za vrijeme agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, svim progonjenim Hrvatima iz Vojvodine i Bosne i Hercegovine. Takvim postupkom Haaški sud rehabilitira četničku politiku u Srbiji", navodi HSP-a u priopćenju u kojem se protivi Šešeljevu puštanju na slobodu. HSP od hrvatskog predsjednika i premijera, a posebice od ministrice vanjskih poslova, traži da "oštro reagiraju" na takvu odluku i zatraže Šešeljevo zadržavanje u pritvoru.

"Oštra reakcija trebala bi uslijediti posebno od ministrice vanjskih poslova Hrvatske, no teško je očekivati od Vesne Pusić koja se ponaša kao 'ministrica regiona' da će uslijediti bilo kakva reakcija", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik HSP-a Daniel Srb i naglašava kako će izostanak njihove reakcije u HSP-u smatrati "podrškom politici 'široke ruke' Haškog suda kada su u pitanju srpski zločinci".

  • Autor: hina
  • Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.