HV SE VRAĆA NA GRANICU: Poslije Vukovara i Sinja vojska stiže i u Ploče

27.02.2017. 20:20:36

Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je kako MORH smatra da treba razmjestiti jednu borbenu postrojbu u Pločama, te je najavio da će o tome slijedeći tjedan razgovarati s predstavnicima grada Ploča i izrazio nadu da će se kroz dijalog naći najbolje rješenje. Krstičević je, rekao kako MORH smatra da je vrijeme ažurirati dugoročni plan razvoja i zato razmatramo da Hrvatska vojska (HV) bude u Vukovaru i Sinju ove godine, a iduće u Varaždinu. Što se tiče Ploča, smatramo da nam treba jedna postrojba mornaričkog pješaštva, jer HV nema postrojbu južno od Splita”, istaknuo je. Najavio je da će idućeg tjedna razgovarati s lokalnom zajednicom, dodavši da MORH i HV ne mogu i nije im namjera zaustavljati projekte koji su bitni za razvoj lokalne sredine. “Vjerujem da se razvoj lokalne sredine i sigurnost mogu povezati, te da ćemo kroz komunikaciju i dijalog naći najbolje rješenje za Ploče i Hrvatsku. Sigurno je da će HV biti dobrodošla u Ploče i u bilo koji prostor Hrvatske”, naglasio je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.