HVDR Vukojevci: Dostava humanitarne pomoći Banovini

15.01.2021. 11:36:00

         Odmah po saznanju o nemilom događaju prišli smo organiziranju pomoći. Uspostavljen je kontakt s bratskom „Udrugom ratnih veterana 2. Gardijske brigade“ točnije s predsjednikom sisačko-moslavačke podružnice Nenadom Bužanićem. Dogovoreno je da se pomoć dostavi na najviše pogođenom području. Epicentar potresa je bio kod naselja Strašnik i Sibić kod Petrinje. Pomoć je bila ciljana. U tom trenutku im je bila potrebna hrana za domaće životinje. U vrlo kratkom roku skupili smo oko 2 tone i 400 kg. Hrana se sastojala od tritikala, ječma, zobi i kukuruza. Sve pakirano u vreće. Treba naglasiti da se u biti skupila duplo veća količina, ali smo nažalost bili limitirani prijevozom. Tako da jednostavno nismo mogli preuzeti svu količinu koja je ponuđena. Donaciju su dali isključivo članovi naše udruge, branitelji i to članovi iz mjesta Vukojevci. Dakle sve je organizirala udruga „Hrvatskih veterana Domovinskog rata“. Članovi koji su imali stočnu hranu su to i donirali a recimo član koji to nije imao ponudio je svoj kamion za prijevoz. Dostava pomoći je realizirana u četvrtak 14.1.2021 god. U Petrinji nas je dočekao naš prijatelj gosp. Bužanić koji nas je odveo do naselja Sibić tamo su nas dočekali mještani predvođeni gosp. Zlatkom Trsoglavecom. On je prethodnih dana obišao svoje mještane i popisao njihove potrebe. Tako da je imao pripremljen spisak po kojem smo radili. Odnosno točno se znalo što se i koliko dostavlja određenoj kući. Po raspodjeli zadržali smo se u kraćem druženju i dogovorili nastavak suradnje u pružanju pomoći unesrećenim ljudima. A u večernjim satima smo stigli u Vukojevce. 

 

                                                                                                                        Predsjednik HVDR

                                                                                                                      Ivica Lovošević, ing.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: HVDR

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.