HVIDR-a Grad Zagreb: Priopćenje za medije

23.10.2015. 19:45:17

Krajnje je drsko i politički neodgovorno od strane navedenog ministra, koji kao i njegov partijski šef nije sudjelovao u obrani Republike Hrvatske, iznositi javne ocjene o sposobnostima, vojnim i ratnim kompetencijama te domoljublju ratnih generala, koji su zajedno sa svojim suborcima najzaslužniji za obranu Domovine od velikosrpske agresije i uspostave demokratske i europske Hrvatske. Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba, u ime više tisuća dragovoljaca i ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, iskazuje svoje razočaranje i ogorčenost na bestidne izjave podpredsjednika Socijal- demokratske partije Gordana Marasa i njegovoj zlonamjernosti ali i nekompetentnosti o prosuđivanju vrijednosti Domovinskog rata i naših najhrabrijih generala Ante Gotovine i Damira Krstičevića. Krajnje je drsko i politički neodgovorno od strane navedenog ministra, koji kao i njegov partijski šef nije sudjelovao u obrani Republike Hrvatske, iznositi javne ocjene o sposobnostima, vojnim i ratnim kompetencijama te domoljublju ratnih generala, koji su zajedno sa svojim suborcima najzaslužniji za obranu Domovine od velikosrpske agresije i uspostave demokratske i europske Hrvatske. Bili smo uvjereni, kako je prošlo vrijeme samovolje Stjepana Mesića i sječe najzaslužnijih hrvatskih generala. No izgleda da još uvijek nismo dostigli željene demokratske standarde u našem, ionako podijeljenom hrvatskom društvu, jer se ponovno iz krugova vrše podjele i neargumentirane prosudbe o našim braniteljima i generalima iz Domovinskog rata. Najoštrije osuđujemo navedene izjave Gordana Marasa i pozivamo cijeli braniteljski i domoljubni puk na odbacivanje takovih stavova, kojima se nanovo raspiruju podjele u braniteljskoj populaciji i cijelom hrvatskom društvu.   Predsjednik zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba Ante Tandara

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.