Hvidra održala aukciju i izložbu umjetnina

06.12.2013. 09:22:28

DSC03180

U organizaciji Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH organizirana je 7. humanitarna izložba i aukcija umjetnina pod nazivom «Umjetnošću do ključa istine i slobode» u Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu. Umjetnička djela koja su prezentirana na humanitarnoj izložbi i aukciji rezultat su rada 60 umjetnika hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja Domovinskog rata koji su sudjelovali u radu umjetničke radionice u sklopu održavanja 18. Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata (18. SŠNIDOR), od 8. do 11. listopada 2012. godine u Virovitici. Umjetnici su radili u slijedećim tehnikama: ulje, akril, pastel, kiparstvo u drvetu i kamenu, te je izrađeno cca 61 umjetničkih djela, od kojih su 4 djela ostala u fundusu HVIDR-a RH. Osim slikara i kipara, sudjelovala su i dva pjesnika koji su pratili rad radionice i obavljali poslove vezane za potrebe izrade kataloga za održavanje aukcije. Umjetnička radionica organizirana je u svrhu psihosocijalne rehabilitacije i unapređenja zdravstvenih sposobnosti hrvatskih branitelja, stvaranja fundusa umjetničkih djela HVIDR-a RH, te organiziranja humanitarne aukcije u svrhu pomoći hrvatskim braniteljima i hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata. Na aukciji su ponuđena 12 ponajboljih umjetničkih djela (slika i skulptura), dok je ostalih 45 umjetnina sa utvrđenim cijenama bilo izloženo na izložbi. Od navedenog broja prodato je 32 djela. Humanitarna aukcija je organizirana u svrhu pomoći u obrani hrvatskih branitelja,pomoći braniteljima i hrvatskim ratnim vojnim invalidima u teškom materijalno-egzistencijalnom stanju, kao i teškom zdravstvenom stanju, te u cilju prezentacije umjetničkih djela hrvatskih branitelja. Aukciji su nazočili i brojni gosti iz naše Županije. (Županijska HVIDR-a) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

dsc03176

dsc03177

dsc03178

DSC03180

dsc03181

dsc03182

dsc03183

dsc03184

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.