I dalje traje velika potraga za napadačima na policajce, na teren su izašli zbog mladića s podebljim dosjeom

10.12.2020. 11:19:00

U Zagrebu su danas napadnuta dvojica policajaca. Napad na policijske službenike dogodio se oko 14 sati, a ozlijeđeni policajci prevezeni su u bolnicu. Interventna policija traga za napadačima.

Dvojica policajaca napadnuta su i ozlijeđena u srijedu oko 14 sati u Zagrebu. Oni su u ulici Kozari Putevi na zagrebačkom Žitnjaku pokušali legitimirati osobu, a ubrzo ih je okružilo nekoliko muškaraca koji su ih najprije verbalno, a zatim i fizički napali.

Kako doznajemo, okružili su policajce koje su prvo razdvojili, a onda ih počeli udarati rukama i nogama. Jedan se policajac uspio otrgnuti od napadača i zapucati iz službenog pištolja u zrak, nakon čega su se napadači dali u bijeg, rekla je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov koja se javila uživo iz Kozari Puteva.

Policajci su s lakšim ozljedama prevezeni u KBC Zagreb. Jedan je zadobio ozljedu uha, a drugi kuka. Policija je potragu za napadačima nastavila i u večernjim satima.

''Muškarac zbog kojeg je policija i bila na terenu ima 21 godinu, ali i podeblji dosje'', izvijestila je Ivana Pezo Moskaljov. 

''Samo smo čuli pucnjavu...''

Jedan od stanovnika Kozari Puteva ispričao je što se dogodilo. ''Samo smo čuli odjednom neku pucnjavu. Svi su ljudi počeli izlaziti i nisu znali što se događa. Policajci su vikali da ih napada nekih 10 ljudi, a mi smo im htjeli pomoći. 

Oni su mislili da ih i mi napadamo i onda smo se mi razišli i nismo znali što se događa dok nije dosla policija. Policija tu ima neko grubo ponašanje prema nama, ne znam zašto'', ispričao je Ahmet.

 ''Ja sam mislila da su petarde za Novu godinu. Spavala sam u sobi i samo čula paf, paf'', kaže susjeda Besime.

Kako doznajemo, oko 18 sati odblokirana je ulica Kozari Putevi. 

Kad policija uđe u trag bjeguncima i privede ih na kriminalističko istraživanje, bit će suočeni s nizom kaznenih prijava - za prijetnje, napad na službene osobe te pokušaj nanošenja ozljeda.

 

Izvor: Dnevnik.hr

Izvorni autor: V.P./Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.