I TKO NAS BRE ZAVADI?

17.07.2021. 08:50:00

Imali smisla krenuti od stoljeća sedmog i koje je polje srebreno (bijelo) ili crveno, ispravnije na državnim obilježjima. Je li HOS i ZDS legitimna postrojba Oružanih snaga RH, za vrijeme Domovinskog rata, pitam se gdje je nestao čovjek?

 

Dakako da moram krenuti od ranih devedesetih, od jedne političke opcije, od HDZ-a, koji je postao narodni pokret, ma bez obzira na člansku iskaznicu, golobradi mladići, s tenisicama i trapericama, krenuli su u rat. Da pod vodstvom tog HDZ-a, ali zašto? Nije se išlo u rat samo tako. Uz sve one događaje koji su stvarali na političkom i diplomatskom putu samostalnu državu Hrvatsku, trebalo je otići u Pakrac. Obraniti Policijsku postaju, pofajtati se s čedama zaštićenih od tzv. JNA. Pa uslijedio je "krvavi Uskrs", prva žrtva čeda, PHR-ovac, Josip Jović iz Aržana. Ma tko je poslao policijsku ophodnju u četničko gnijezdo Borovo Selo, gdje život izgubilo 12 hrvatskih redarstvenika.

Ma tko to beše s druge strane, koji je hteo da zavlada i stvori Veliko Srbiju? SDS, s Goranom Hadžićem na čelu, e sad koliko je njegova uloga bila u svemu tome, Mile Martić, Jovan Rašković, Milan Babić, to su naši lokalni čejeni. Problem je bio veći s onu strane Drine. Svi mogući i nemogući korpusi, četničke razjarene bande, koje su ne samo palile, silovale, ubijale, što im ona curica iz Borovog Sela, a imala je samo 4 godine, smetala i to još 1992 godine, kada je bilo navodno primirje. Što su im samo ta djeca, njih 402 smetala? Zatrti hrvatsko sjeme, od doba Turaka takvi zločini nisu zabilježeni. Ma što da pišem kad sve vi to znate, možda za mlađu populaciju koja ne zna hrpu stvari o Domovinskom ratu. Zašto netko ne može niti želi slušati Arkanovu Cecu, Lepu Brenu i ostale četničke pobornike, zaluđene velikosrpskom ideologijom. Što da pišem o ratu, kažu Domovinski obrambeni rat, jer branili smo samo svoje, da se ne dogode spaljene Ćelije, masakra u Dalju, Voćinu ….., da se ne dogodi VUKOVAR!

TEZA: Hrvatski narod predvođen HDZ-om, nasuprot SDS i tzv. JNA, obranili su i oslobodili Hrvatsku državu, od onih koji nemaju nikakvo pravo na tuđe područje. Ukratko to je bilo pred Domovinski i za vrijeme Domovinskog rata. Prvo ideja o kulturnoj autonomiji Srba u Hrvatskoj, pa nije išlo, krenuli su onda vojnom silom.

Kako su onda HDZ-ovci gledali na pripadnike SDS (današnje SDSS-a), ma mamu ti  j.....m, došao si u moju zemlju zulumariti, mrš nazad preko Drine.

I tako prođe i rat i oslobodimo svoju Republiku Hrvatsku, branitelji mislili, odradili smo svoje i u ruke, državu, dali političarima. Ne mogu izbjeći pokojnog Brunu Bušića:

“Da smo složni i čestiti, davno bi imali državu. A bit će, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička, krvava carstva kao kula od karata.

Nema države bez krvavih gaća.

Pobit ćemo se za slobodu sa Srbima, a možda i s Turcima.

Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako.

Kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako naši kradu.

Svak nas je krao i potkradao, a najteže će biti kad nas naši budu krali i prodavali svjetskim jebivjetrim makro lopovima.

Navalit će na nas velika ptica grabljivica.

Kako tada nas spasiti od nas?

Pametnome dosta. I onda taj narodni HDZ-e, koji zbog političke prevlasti pandža se s istim tim Srbima, koji su spalili Ćelije, koji ne žele reći za grob dr. Ivana Šretera, taj isti HDZ koji je oprostio krvave ruke mnogih četnika. Ruke koje su klali djecu, starce, silovali i žensko i muško, koji su muškarcima rezali genitalije samo da ne bi "pravili" Ustaše.

A gdje je nestao narod, manje bitno je za pokradeno zlato, novac, vile, dvore, sve što se dalo materijalizirati. Pitam ja vas HDZ-ovci, gdje je nestao hrvatski narod? Onaj HDZ (iz 90-tih) nije nas prodao, a što nam vi radite? Da branitelji svakodnevno dižu ruke na sebe, a samo radi j....e vlasti. Treba imati želudac za neke stvari. Kako mogu sjediti s onima koju su rušili ovu Državu, danas sjede u Saboru, isto to rade na perfidan način, jer vi ste im to dali. Kroz „kulturnu“ autonomiju do onog što oni traže, tako je bilo i ranih devedestih. Narodu je dosta, ali još uvijek su kao guske u magli. Šute, najgore je dok netko šuti. Vi ste uveli gospodine Plenkoviću, srpski jezik u Hrvatski državotvorni Sabor, Vi ste "ubili" u pojam hrvatski narod svojom politikom i koaliranjem s onima koji imaju krvave ruke, ruke hrvatskog naroda. Ej, Plenki, zaboravio si na narod. Prodajete muda pod bubrege.

Kako se kroz registar branitelja provlače četnici, zbog političke odluke da se donese Zakon o općem oprostu za kojeg mnogi branitelji kažu da je sramotan i štetan, jer je politički pogodovan. Pomiješali ste agresora i napadnuti narod. I sada oni koji su branili Hrvatsku, s krunicom i čašću, danas su zbog tog čina ratni zločinci. Plaćate ratne odštete Srbima, na osnovu ne pravomoćnih presuda, a sada je došlo da to "štetu" moraju vraćati branitelji, e j....m te pameti. Kada će „naša“ država reparirati ratnu odštetu od Srbije? Kako ćete to tražiti, kada ste s agresorom sjeli za stol, a ne razgovarate o nestalima, grobovima, bolje rečeno masovnim grobnicama, jer vam to koalicijski partner ne dozvoljava, Ma tko šljivi narod, bitno se dodvoriti.

Vi moji ratni "drugovi" iz HDZ-a, oni iz ranih devedesetih. Pa zar i vi možete to dozvoliti, da se na našim mrtvima ponovo radi Velika Srbija, SANU 2, na način kako Miloradu Pupovcu odgovara. Ma znam, niste vi za to, ali kad dođe vrijeme za dizanje ruku, onda ......partijska dužnost nalaže, to je u interesu države ili HDZ-a, jer odavno je taj HDZ prestao biti narodni.

U nogometnom žargonu, čuvali ste lijevi bok od desnice, pa vam prozujalo po vašem desnom boku, čopor ljevice, pa ste na milost i nemilost onih koji nisu ni željeli ovu državu.

Ovaj tjedan bilo je svega i svačega u Saboru, zar brat na brata diže ruku? Zar nismo zajedno, zadnje streljivo dijelili, zar nismo dijelili konzerve na pola? Kako možete, protiv brata po oružju? Ne čudi me za ove koji zbog razno raznih bolesti nisu bili u ratu, ali vi, jer bili smo zajedno, radi par četnika dižete glas na brata koji je s vama dijelio dobro i loše u ratanom vihoru i razaranju Hrvatske. Pa se eto i dogodi svađa između „Tigrova“, kaže Ilija da je ovo veleizdaja.

TEZA: 1991: HDZ protiv SDS-a, danas HDZ-e sa SDSS-om, politički isplativo, ali to nije prirodno ili sam ja glupavi, zatupili branitelj, koji ne može zaboraviti te četnike, čiji predstavnici danas s vama kroje nacionalnu politiku, bolje rečeno, stranačku. A nikad se nisu ispričali za zločine, koji su njihovi pripadnici nacionalne manjine počinili, a kamoli zatražili oprost.

Dok se mi svađamo između sebe, jer što bi našem narodu bilo bolje, kada može gore ….nisam zaboravio branitelje iz Zagreba i ukidanje ureda od strane novog gradonačelnika. 

I na kraju: I TKO NAS BRE ZAVADI

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.