IMAMO SANADEROVO PISMO IZ REMETINCA! Glavaš diže političku arenu na noge: Sve će se saznati 27. listopada!

16.10.2021. 09:52:00

“Predložiti ću Sanadera za svjedoka u sudskom procesu koji počinje 27. listopada”, otkriva u razgovoru za naš portal bivši saborski zastupnik Branimir Glavaš koji je Sanaderovo pismo objavljeno u našem tjedniku 7dnevno još u studenom 2019. godine predao u sudski spis u obliku podneska.

Istinu o detaljima iz tog pisma, Glavaš će i sada nastojati saznati kroz svoj iscrpan proces te od Sanadera i ovim putem zahtjeva da iznese pred sudom istinu o njegovom slučaju i svim spoznajama s kojima raspolaže. Radi se o pismu kojega u tekstu objavljenom 2015-te godine razrađuje novinar Ivica Šola, a u njemu Sanader uz ostalo progovara o bivšem glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću. Naime, Šola je u svojem tekstu koji je Sanadera motivirao da mu se obrati na jedan način stao u njegovu obranu podsjećajući na sve one s kojima je kroz medije i političku arenu surađivao bivši šef HDZ-a, a koji su mu u međuvremenu okrenuli leđa, kako Šola u trenutku najvećih osuda na Sanaderov račun argumentirano staje uz njega, tako mu se ovaj obraća iz Remetinca.

“Osvrnut ću se na onaj dio u kojem potpuno točno dijagnosticirate razloge ove naše, ne stagnacije, nego (gotovo) gospodarske propasti – a to je antikorupcijska hajka, ovaj lov na vještice ‘a la croate’. Činjenica je da je glavni državni odvjetnik glavni baja u državi, čovjek koji, eto, i o izborima odlučuje. Poduzetnici su u strahu, menadžeri još u većem, javni službenici u mišjim rupama, strani ulagači ne dolaze, a oni koji su ovdje povlače se i prebacuju svoja ulaganja u neke druge Hrvatske”, piše Sanader Šoli koji ga citira, a potom u drugom pasusu objavljuje nastavak pisma. 

“Zahvaljujem Vam od srca na Vašoj tvrdnji da sam ‘barem u slučaju Hypo presuđen bez dokaza’. Vaša riječ ‘barem’ otvara mi mogućnost da zaključim da i u slučaju INA – MOL dopuštate sličan scenarij, pa i ako niste u nj uvjereni. Ja Vas uvjeravam da je i u tom slučaju riječ o dogovorenoj konstrukciji, da je čitava priča izmišljena. A da nam je sud odobrio umjesto što je odbio naš prijedlog da se provedu dokazi o tijeku novca, bilo bi vidljivo da Ježić laže i da je sve to jedna velika izmišljotina”, tvrdio je Sanader te 2015. godine, a na tim tvrdnjama nije stao.

“Sve je, naime, drugačije od javne percepcije koja je u međuvremenu postala opće mjesto. Često se najveće ‘istine’ pokažu kao najveće laži. O svemu, o inicijatoru tj. glavnom pokretaču i Bajićevu pomagaču u slučaju Glavaš zna N. N. (ne želim navoditi ime koje Sanader spominje u pismu, I. Š.), koji bi, mislim, bio spreman s Vama porazgovarati o toj temi, kao što sam i ja spreman odgovoriti na svako eventualno pitanje. Ja o tome još ne izlazim u javnost, jer imam drugog preko glave, ali doći će vrijeme i za to”, stoji dalje u tom pomalo zaboravljenom pismu kojega sada iz zaborava izvlači Glavaš koji će inzistirati na tome da Sanader otkrije tko je taj N.N. kojega spominje, a koji je naručio njegov politički progon. Identiet te osobe dao je naslutiti i Šola u svojem tekstu:

”Osoba na koju me Sanader uputio je njegov dugogodišnji politički suradnik i prijatelj koji ga se ni nakon progona nije odrekao, a i Šeksa poznaje u dušu”, konstatira Šola uz ostalo u svojem tekstu objavljenom i na stranicama našega portala. U nastavku objavljujemo dio Sanaderova pisma, a na otkrivanju detalja nastavlja pak inzistirati Glavaš.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac/Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.